Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Вадим Владимиров - специалист
С интерес чакам. Благодаря за поканата. :partyman:
Ето и бюджетен вариант
Прикачен файл:
SAM_4423.jpg
SAM_4423.jpg (88.74 KиБ) Видяна 3364 пъти
Прикачен файл:
SAM_4425.jpg
SAM_4425.jpg (82.64 KиБ) Видяна 3364 пъти
Прикачен файл:
SAM_4426.jpg
SAM_4426.jpg (74.6 KиБ) Видяна 3364 пъти
Прикачен файл:
SAM_4428.jpg
SAM_4428.jpg (76.44 KиБ) Видяна 3364 пъти
Energyx - специалист
alsted написа:
alsted написа:
Точно третата ми хваща окото, но тя май се върти според посоката на вятъра?
Точно за това и го написах така и питам ... То как ли изобщо е реализирано "лагеруването" :?
Видях изделието в магазин. Оста влиза в тръбичка дълга около 8 см завършваща в долния край с резба 1/2" на която е навита капа с тефлонова лента. Какво има в тръбичката, хубавата продавачка не знаеше. Аз бих сложил вътре тефлонова втулка или втулка от фосфорен бронз.
Става въпрос за изделието от клипа на 2-ра стр. на темата.
Да продължим темата. Имам комин(вентилация), който няма тяга.
И започваме.

Изображение

Сложих 4 планки предварително.

Изображение

Долна част е готова.

Изображение

Изображение

Първия ъгъл е положен.

Изображение

А ето и готовия вариант

Изображение

Това е старата шапка

Изображение

А така е станало.
Изображение

Разбрахме се да се изчака 10 дни да се види има ли промяна и ще сложим и шапката.
Energyx - специалист
Ти някаква разлика между вентилационен отвор и комин за димни газове с висока температура правиш ли ? :shock:
Това ОСБ дето си облицовал с ламарина ще се разскапе за нула време от влагата от аспирацията на манджите, ако преди това някой не го подпали с камина в тракта на последния етаж на кооперацията. И на кой по-точно етаж няма тяга ? Един смукателен вентилатор или удължение с поне 2 м. С този 1 м ОСБ-комин няма да се реши нищо. :lol:
dpp - специалист
Да повдигна малко темата колеги...
Имам 3 комина които бяха измазани и им беше излят отгоре с кофраж по един пояс преди ....няма и две години. :shock:
Таака, сега статуквото е следното, мазилката явно е била слаба и се разпада на втората зима - ще ми задръсти улуците.. :?
На пролет трябва да им правя ремонт .
Искам малко помощ. За измазването мисля да изчекам което падне, минавам с дълбокопроникващ грунд и измазвам с флексово лепило и мрежа възможно най дебела. Обаче трябва да се направят и шапки тъй като дъждовете станаха много силни и ми "тече" буквално на втория етаж на къщата през комина и кюнците .. :roll:
Имам няколко идеи, но съм се спрял на самоделка, с оглед финансовия въпрос...Мисля да взема бетонни блокчета - квадрати. 4 броя залепвам в ъглите на комина отгоре с флекс-лепило и да излея със силен разтвор цимент и пясък + арматура плочи около 4см дебели, които да поставя отгоре върху бетонните блокчета, така че да се получи повдигане около 20 см.
Някой насоки и съвети биха ми били в полза...
Другото което ме притеснява е, двата комина са двойни. Трябва ли между тях да изградя преграда някаква под шапката - да не си пречат или връщат.. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Вадим Владимиров написа:
Да продължим темата. Имам комин(вентилация), който няма тяга.
.....
С такава площ ми е чудничко каква височина трябва, за да потегли. Да, знам че е стара темата.... но, какво стана?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Наистина ми е любопитно, защо е толкова много широк?
dpp - специалист
Някой нещо по моя проблем колеги... :?

Тема "Шапки за комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: