• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nv952 - майстор
Не разбрах името на приложението. :?:
hidrazin - майстор
Nortek4648 написа:
...Разбрах какво искаш да видиш от смесването на светлините, ето и снимките които успях да направя...
Пирфектно! :prayer: Подозренията и предположенията ми се оправдават. :-D
Утре ще разглеждам и сравнявам по-подробно, че в момента моето CRI е доста променено от водката. :lol:
Благодаря за положените усилия и се извинявам за причиненото неудобство. [-o<
:partyman:
Nortek4648 - специалист
За нищо, заповядай пак. Правя го защото на мен ми е интересно и го споделям защото мисля че и на друг ще му е интересно, а и всеки има какво ново да научи :)
fox_vt - майстор
Nortek4648 ако е възможно драсни ми на лични какъв е тоя датчик-устройство към което се конектваш с телефона.Ако не е шега разбира се.
brad4edat - специалист
За нищо, заповядай пак. Правя го защото на мен ми е интересно и го споделям защото мисля че и на друг ще му е интересно, а и всеки има какво ново да научи :)
:supz: =D>

От утре и аз ще опитам да си преправя най-после плафона в коридора. Него все го отлагах до сега, понеже е с две енергоспестяващи крушки, коридора е дълъг и с една жълто бананена боя, и ми трябва много светлина и то студено бяла, че ако е жълта се получава все едно си боядисал коридора с някаква адски портукалова оранжева боя. :lol: :lol:
Та ще го пробвам с въпросната 24v 2835 120l/m 4000к 2700-3000lm. лента. Да видиме какво ще сътворя и дали ще съм доволен. Силно се надявам да грейне в коридора, като електрожен на 160А :lol: :lol: :lol:
Ще докладвам какво и как се е получило!

Изображение
Nortek4648 - специалист
Ще очакваме да видим, какво си сътворил :)
Аз пък си разчиствам десктопа и викам дай да покажа един мод на фарове за кола
Купих си китайски ксенони и викам дай да ги модна с нещо за дневни светлини щот където са китайски поне да издържат по-дълго :lol:
И ето накрая какво се получи
Прикачен файл:
xenon mod.png
Омешах снимките за по лесно и по-малък обем.
В началото мислих само дневни да сложа, но после намерих една гривна, която пасна точно на ксенона и я изрязах по него и реших да сложа още една алуминиева лайсна за да сложа и RGB лента. Окото скрива отзад лентите и става приятно на външен вид.
Дневните съм ги вързал към габаритите и си светят винаги. По принцип казват че лента не е за в кола, защото при запален двигател напрежението е 13,7 - 14,.. нали, което е логично и би се повредила, но аз използвах ИС KA78R12 (Low Dropout Voltage) разпоени от (тв шасита) така лентата винаги получава 12V освем ако акумулатора не ти е паднал под 12
За RGB то същото само дето вързах и контролер.
И накрая се оказа че единственото хубаво във фаровете като цяло са дневните светлини и RGB-то, защото ксенона свети но стъклото не е полирано и ребрата много разсейват светлината. Та остава да търся къде полират стъкла, защото няма оригинални такива за тази стара каруца :-D Ако знаете нещо по въпроса, помагайте :)
hidrazin - майстор
Имам един колега дето го прави тоя цирк с шлайфането и полирането на фаровете на един пасатор.
И той си сложи лупи с ксенон. Беше ми обяснявал как е шкурил и полирал ребрата ама не помня точно как го е правил.
Като се видим с него ще го питам и ще пиша. Само помня че беше го правил по трудния начин.
Началното шкурене не е чак такъв проблем. Проблема идва с полирането.
Той май беше използвал шкурки с намаляващо зърно и накрая полир паста.
Е, накрая е сбъркал. Най-доброто и лесно полиране на стъкло става с цериев оксид.
Цериевия окис е на прах и се прави паста с малко вода. Шлайфа се с кече.
Резултата е джам прави, огледало става. :-D
brad4edat - специалист
Така така, да докладвам и аз какво сътворих днеска. Само дето малко ми излезна крива сметката и единия метър 2835 лента не ми стигна :lol: та изрових 3014 студенобяла лента и дотаманих чарколяците.
Значи фатката е следната:
- Грец.
- Кондензатор 400v 33mf ( вдига напрежението с 100v след него).
- Предпазно бушонче.
- Клеморед.
- Проводник 0.5 многожилен.
- 20 парченца-лентички 2835 120/м 24v 4000k
- 6 ленти от 12v 3014 120l/m 6000к вързани на групи по две, за да заработят на 24v лентичките!
- и др. + мерак и малко лудост за да издържиш на цялата играчка по преработката, към 3 часа време :lol: :-D

Получи си много добре, два кръга по 13 лентички. В мрежата имам 226v, a след кондензатора достигат 326v, които ги делиме на 24v и получаваме по 13 лентички на кръг. Тия 4000к малко ми идват жълтички, не много. Най-добре си е 5000к чиста дневна бяла светлина, ама не намерих такава лента, но пък 3014 ми е 6000к и светлината се поомеша и се получи перфектно като цвят на светлината и яркоста. Плафона свети много силно, много. Преди беше с две енергоспестяващи по 23-27w и светеше много добре, а сега е направо за везане, както казват наблюдателите в къщи. :)

Ето и снимките.
http://bradchedat.snimka.bg/experiment/ ... 24v.853760
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
А това бяха предишните крушки:
Изображение
Изображение

Опитвах да замеря лумените със сензора на телефона и се получават 325лм на метър от плафона с поставен капак, а на плюлея дето е с 3х75w обикновенни крушки ми дава 640-до към 1280лм на метър от него. Не мога да си обясня как така по-слабо светещия , или равностойно полюлей се отчита като по-силен от луксемтъра на телефона!? Нещо от спектъра на светлината е явно.
Иначе към цветопредаването на този плафон с тези ленти съм доволен, за сега нямам забележки. Диодите са хладни след час работа. Тъкмо цял ден си виках да бодна плафона на мултицета да замеря колко ток дърпа и накрая забравих :lol: . Предполагам според метража на лентата дето залепих, че дърпа към 26-30w Доволен съм. :)
brad4edat - специалист
Момци и моми (ако има такива тук :lol: ) да ве попитам каква е тая пущина дето изгаря в луничките ми? Прилича повече на резистор, ама може и някакъв диод да е, мисля, че е резистор. Защо така се опича тая пущина и с какви параметри е!? Иска ми се да опитам да подменя елемента с по-качествен или правилна стойност, защото имам доста такива лунички и ми харесва как светят като светлина-цвят, сила и CRI. В интерес на истината от 20 броя лунички, за сега са дали фира само 3, за около една година ползване от дъжд на вятър.
На 220v са, не се димират и на пипане не загряват кой знае колко уж, пък пущината се е опекла да дрънка :shock:

Под елемента има някакво означение PR, поне аз така го разчитам.

Прикачен файл

2015-02-15 19.00.58.jpg

Прикачен файл

2015-02-15 18.42.45.jpg

Прикачен файл

2015-02-15 18.38.36.jpg

Прикачен файл

2015-02-15 18.37.36.jpg

Прикачен файл

2015-02-15 18.37.21.jpg
Последна промяна от brad4edat на нед фев 15, 2015 7:34 pm, променено общо 4 пъти.
ESPACE - майстор
Отвори една здрава лампа и снимай здрав елемент.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: