Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kazaka1984 - напреднал
Колеги извинявам се за правописните грешки,но пиша от един таблет които изяжда половината букви и замества някой букви с други.в крайна сметка се оказа че 3 те контакта който имам са на отделни кръгове,но все пак ще викна някой електричар да погледне за да не стане някаква издънка.ако знаете някой добър такъв от велико търново кажете
DundyTheCroc - майстор
Ако наистина са на отделни кръгове и поне един от тях е със сечение на проводника 4мм2 работата става по-лесна. Наистина е добре да погледне специалист.
nv952 - майстор
DundyTheCroc написа:
поне един от тях е със сечение на проводника 4мм2 работата става по-лесна.
:? В панелка?
Има вероятност,ама по голям е шанса да спечели джакпота от колкото да има 4мм²
пп Сега видях,че даже не е отбелязал какъв е апартамента.
kazaka1984 - напреднал
Ами апартамента не е точно пане. Маи се води пакетоповдигащ има и тухла незнам точно какъв се водИ
DundyTheCroc - майстор
Аз съм в панелка и имам два контакта по 4мм2 в кухнята, за съжаление джакпота не ми се е падал :-D
valentino76bs - майстор
nv952 написа:
Абе ти няма ли да престанеш да ръсиш глупости.....вместо да се засрамиш ставаш още по нагъл ей... [-(
nv952 - майстор
valentino76bs написа:
nv952 написа:
Абе ти няма ли да престанеш да ръсиш глупости.....вместо да се засрамиш ставаш още по нагъл ей... [-(
:sad: ...прав си!Засрамвам се. ](*,)
hidrazin - майстор
И за да не си помисли някой че си говорим ей така - цитат от книжка напечатана в далечната 1959-та година.
Че е от тогава може да се съди от това, че е било допустимо захранването на цялото жилище да е с 4 квадрата.
И въпреки това - до готварската печка пак 4 квадрата. :-D
Прикачен файл:
готварска печка.jpg
готварска печка.jpg (74.81 KиБ) Видяна 1525 пъти
Ако някой си направи труда да научи кога са построени първите едропанелни жилища у нас,
ще разбере че първите опитни такива са построени в периода 1958-59-та в София, квартал "Толстой".
Та аз лично не виждам причина в кухнята на една панелка да няма токов кръг с 4 квадрата.
Или какво? За панелките сигурно са произвеждали някакви такива по-маломощни готварски печки.
Ми така де. За какво и е на панелка мощна готварска печка? Не е както да е в къща нали? :lol:
:partyman:
galin56 - специалист
Абе човек, какво се вкарваш във филмите със тия нови кръгове и кабеляци. Ако при теб е лесно къртенето, добре, при мен не е, в панелка съм и на същи хал. И аз имам 3 контакти и ще направя следното: 1 предвиждам за хладилника и пералнята, 1 с най-голямото сечение за готварските котлони и фурна и един ще го разклоня на 3 на плота за микровълнова, тостер, кафемашина и т.н. Напълно достатъчни са. И при теб е същото. Колко мислиш, че товари кабела един хладилник? Абсорбатор? Пералня(за два пъти в седмицата примерно)? Единствено готварската печка е проблемна и то ако пуснеш 2 котлона и фурната едновременно. Но то и за това има и един контакт обикневенно 4 мм2 и на него се връзва готварската печка. Ако имаш контакт 4 мм2 на него вържи печката, другите ги разклони както намериш за добре и това е. Така живеем 90% от хората в България и няма проблем. Аз поне не съм от тия ентусиасти да къртя като луд бетона само и само да пусна нови кабели(като на старите им няма нищо) и да сложа на всеки контакт предпазител, като че ли сега нямат.
hidrazin - майстор
+1 Напълно е достатъчно. Пък и питащия има даже три токови кръга. Поне единия му е 4 квадрата.
Просто да си провери кой е този с 4-те квадрата и ако иска да си направи или да му направят една проверка на разклонителните кутии.
Въобще не му трябва никакво къртене към кухнята и нови кабели. Е, освен ако не иска да подмени инсталацията с трипроводна. :-D
:partyman:

Тема "ел.инаталация в кухня помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: