Колеги извинявам се за правописните грешки,но пиша от един таблет които изяжда половината букви и замества някой букви с други.в крайна сметка се оказа че 3 те контакта който имам са на отделни кръгове,но все пак ще викна някой електричар да погледне за да не стане някаква издънка.ако знаете някой добър такъв от велико търново кажете
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kazaka1984
- напреднал
44 мнения в "ел.инаталация в кухня помощ"
DundyTheCroc
- майстор
Ако наистина са на отделни кръгове и поне един от тях е със сечение на проводника 4мм2 работата става по-лесна. Наистина е добре да погледне специалист.
kazaka1984
- напреднал
Ами апартамента не е точно пане. Маи се води пакетоповдигащ има и тухла незнам точно какъв се водИ
DundyTheCroc
- майстор
Аз съм в панелка и имам два контакта по 4мм2 в кухнята, за съжаление джакпота не ми се е падал 

valentino76bs
- майстор
nv952 написа:Абе ти няма ли да престанеш да ръсиш глупости.....вместо да се засрамиш ставаш още по нагъл ей...В панелка?
Има вероятност,ама по голям е шанса да спечели джакпота от колкото да има 4мм²
пп Сега видях,че даже не е отбелязал какъв е апартамента.

nv952
- майстор
valentino76bs написа:nv952 написа:Абе ти няма ли да престанеш да ръсиш глупости.....вместо да се засрамиш ставаш още по нагъл ей...В панелка?
Има вероятност,ама по голям е шанса да спечели джакпота от колкото да има 4мм²
пп Сега видях,че даже не е отбелязал какъв е апартамента.

](./images/smilies/eusa_wall.gif)
hidrazin
- майстор
И за да не си помисли някой че си говорим ей така - цитат от книжка напечатана в далечната 1959-та година.
Че е от тогава може да се съди от това, че е било допустимо захранването на цялото жилище да е с 4 квадрата.
И въпреки това - до готварската печка пак 4 квадрата.

готварска печка.jpg (74.81 KиБ) Видяна 1525 пъти
Ако някой си направи труда да научи кога са построени първите едропанелни жилища у нас,
ще разбере че първите опитни такива са построени в периода 1958-59-та в София, квартал "Толстой".
Та аз лично не виждам причина в кухнята на една панелка да няма токов кръг с 4 квадрата.
Или какво? За панелките сигурно са произвеждали някакви такива по-маломощни готварски печки.
Ми така де. За какво и е на панелка мощна готварска печка? Не е както да е в къща нали?

Че е от тогава може да се съди от това, че е било допустимо захранването на цялото жилище да е с 4 квадрата.
И въпреки това - до готварската печка пак 4 квадрата.

Прикачен файл:
готварска печка.jpg (74.81 KиБ) Видяна 1525 пъти
ще разбере че първите опитни такива са построени в периода 1958-59-та в София, квартал "Толстой".
Та аз лично не виждам причина в кухнята на една панелка да няма токов кръг с 4 квадрата.
Или какво? За панелките сигурно са произвеждали някакви такива по-маломощни готварски печки.
Ми така де. За какво и е на панелка мощна готварска печка? Не е както да е в къща нали?

galin56
- специалист
Абе човек, какво се вкарваш във филмите със тия нови кръгове и кабеляци. Ако при теб е лесно къртенето, добре, при мен не е, в панелка съм и на същи хал. И аз имам 3 контакти и ще направя следното: 1 предвиждам за хладилника и пералнята, 1 с най-голямото сечение за готварските котлони и фурна и един ще го разклоня на 3 на плота за микровълнова, тостер, кафемашина и т.н. Напълно достатъчни са. И при теб е същото. Колко мислиш, че товари кабела един хладилник? Абсорбатор? Пералня(за два пъти в седмицата примерно)? Единствено готварската печка е проблемна и то ако пуснеш 2 котлона и фурната едновременно. Но то и за това има и един контакт обикневенно 4 мм2 и на него се връзва готварската печка. Ако имаш контакт 4 мм2 на него вържи печката, другите ги разклони както намериш за добре и това е. Така живеем 90% от хората в България и няма проблем. Аз поне не съм от тия ентусиасти да къртя като луд бетона само и само да пусна нови кабели(като на старите им няма нищо) и да сложа на всеки контакт предпазител, като че ли сега нямат.
hidrazin
- майстор
+1 Напълно е достатъчно. Пък и питащия има даже три токови кръга. Поне единия му е 4 квадрата.
Просто да си провери кой е този с 4-те квадрата и ако иска да си направи или да му направят една проверка на разклонителните кутии.
Въобще не му трябва никакво къртене към кухнята и нови кабели. Е, освен ако не иска да подмени инсталацията с трипроводна.

Просто да си провери кой е този с 4-те квадрата и ако иска да си направи или да му направят една проверка на разклонителните кутии.
Въобще не му трябва никакво къртене към кухнята и нови кабели. Е, освен ако не иска да подмени инсталацията с трипроводна.

Тема "ел.инаталация в кухня помощ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература