• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
silent - майстор
ее вие почнахте да прекалявате....едно да ги е купил от магазина и същия ден да ги пусне на двойна цена ...друго е да си ги внесе от чужбина....в първия случай може да е единствено неморално защото всеки може да продава на каквато си иска цена ...във втория всичко си е в реда на нещата....идея си нямате как в ежедневния живот всички ви центрят с по 100% отгоре на почти всичко дето си купувате....
profesionalist_wood - майстор
Време е Еди да започне с тройното заклеймяване :-D
емо ем - специалист
Чак пък да прекаляваме? Да не ти е познат продавача :-D
Мислех, че в раздела "Къде е по - евтино?" може да се изкоментира една от многото нереално високи цени по пазарищата у нас.
Значи... в ОЛХ се продава стяга в състояние използвано на цена 65 лв. Към днешна дата същата стяга в състояние ново в Англия струва точно 26.34 лева (26 лева и 34 стотинки при покупка на комплект от 6 както и продавача пише, че ги има налични) и ако свалим амортизацията продажната цена следва да бъде най-много 20-22 лева може и по-малко зависи от реалното състояние. Защото например рамото на тази стяга е направено от галванизирана стомана за защита от корозия, а пък продавача не си е дал труд да снима това, което продава, а сложил картинка от английския сайт, така че може само да се гадае в какъв вид е стягата. Затова мисля, че предложената от мен цена е напълно реална. Всичко отгоре е спекула и нахалство, а ние пък като пишещи в раздел "Къде е по - евтино?" не трябва ли когато сме наясно за какво иде реч да предупредим колеги и гости на форума за ценови тесли и съответно къде тази стока е по-евтина - в случая с 300%?
Второ, всеки може да продава на каквато си иска цена..., да съгласен съм, но само ако става дума за продажби в България или в някоя бананова република. По нормалния свят не е така. Но понеже сме в BG, дори да има право да иска каквато и да е цена - продава, аз пък мога да предложа също каквото и да е цена - купува.
Трето, идея си нямате как в ежедневния живот всички ви центрят с по 100% отгоре на почти всичко дето си купувате... Не е точно така, намират се доста стоки, в които надценките не са по 100%-500% и точно затова е този раздел на форума - за да се информираме къде са тези места - в конкретния случай - това е английският сайт :)
Почваме с заклинанията..... По принцип в БГ цените са космически. Никой не внася евтини стоки отгоре на това,а само маркови и много скъпи и не по джоба ни ,например фрезери Фестул или СМТ за по 200 кинта вместо за 10-15 долара както е в нормалния свят.....
big_death - специалист
Дето казва един мой приятел: "Има балъци , ама иска търсене ! " :partyman: :)
silent - майстор
Никой никого не кара насила да купува. Една стока се продава на цена на която се намери човек който да я купи. Тази стяга може да се продаде и за хиляда лв. Стига да се намери човек измежду 6те милиарда който да ги даде и най-важното точно този човек да се засече с продавача...Не разбирам защо колега не скачаш срещу цената на бензина...срещу цената на тока...и.т.н а срещу някакви стяги в продавалника....като си голям тарикат си купи стягите от Великобритания и не пискай...нали знаеш приказката тарикат момче не писка...отдавна не сме в соца...и за последно нямам нищо общо с човека и не го познавам...ако толкова ти е зор ще ти пратя на лични моя профил в продавалника....
Аз почнах,Еди още спи и сънува фрезери и оберфрези :-D
Ами аз съм попадал в ситуации които книги струват по 25 лв да я купя за 2 лв...просто късмет
Имах един случай да се спазаря с книга от 350 на 135 лв.....Та всичко е относително колко е запазено,не е износено. Много са нещата. Но наш Ганьо се олива с цените като този пример тук
:right: http://www.hobby.store.bg/p90411/transf ... i-v-1.html
http://www.hobby.store.bg/p90233/raboti ... trion.html
http://www.hobby.store.bg/c/p-l/c-1131/instrumenti.html
Разгледайте хубаво сайта и ми кажете нормално ли е да струват инструменти по 7000 лв? И то за хоби дейност....? Капитализъм ли? да бе да....
Стиви - специалист
Аз не мога да разбера едно нещо - защо е всичката тази злоба? Всеки може да си продава на каквато иска цена. Като не ви отърва - не купувайте! Кажете къде е по-евтино, лошо няма! Дори го направете направо в обявата. Но това със злобата...
Там където негативиста вижда че го прецакват, точно там позитивно мислещия човек вижда ВЪЗМОЖНОСТ! Ами станете милионери! Внесете един тир стеги и ги продайте по 25 лева! Тъкмо ще съсипете "бизнеса" на онзи.
Само за информация - миналата седмица си купих тези активни тонколони с тъч дисплей:

http://megashop.bg/pc/product_info.php? ... 209&rek=28

но не за 196 лв, а за 69лв. Продавача каза, че ги е взел на промоция преди две години, като си е мислил, че ще ги продаде като топъл хляб, но от четирите комплекта е продал само един, а аз купих втория! А колоните са страхотни. Така, че не всичко е цена!
В Америка струват 20 $ втора ръка нови и запазени тонколони. Питай Велси....
Стиви - специалист
Аз ти говоря за чисто нови тонколони в магазин с фактура и гаранция!
Вместо да мрънкате продавайте вие и станете богати! Хората ще купуват само от вас, а изедниците ще фалират. Омръзна ми да слушам кой кого мрази и за какво мрънка! Темата не беше ли с по-позитивна насоченост - къде е по-евтино!
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: