• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
b313156 - напреднал
Уважаеми приятели, имам газова каталитична печка, която на времето закупих от бившата ГДР. Тя работи добре с газта закупена от бившата ГДР, Унгария и Русия, но с бг газта не работи както трябва. С българската газ не може да запълни цялата горивна плоча и следват изтичания на газ, докато с немската, унгарската и руската цялата плоча тлее и не остава място за изтичане на газта. Въпроса ми е, защо се получава това? ... и може ли да се разреши този проблем?
nikolovvd - майстор
От къде подаваш газ, бутилка или газопровод.
Къде е била свързана когато е работила добре?
LazarGanev - "Велик майстор"
b313156 написа:
Уважаеми приятели, имам газова каталитична печка, която на времето закупих от бившата ГДР. Тя работи добре с газта закупена от бившата ГДР, Унгария и Русия, но с бг газта не работи както трябва. С българската газ не може да запълни цялата горивна плоча и следват изтичания на газ, докато с немската, унгарската и руската цялата плоча тлее и не остава място за изтичане на газта. Въпроса ми е, защо се получава това? ... и може ли да се разреши този проблем?
В онези години с ПВЦ дограма ли беше? :wink: Нали знаеш, че тази печка изгаря кислорода от помещението, а пък сегашните дограми не дават да влезе отникъде пресен въздух. Пък като се пусне и аспиратора - мамма миа
lov - майстор
Май е дошло време да смениш редуцир вентила за бутилката.Намери от някъде друг на заем за пробата. Ако и с него не стане причината е друга но едва ли е от газта. Тука с мушингиите дето правят са точно такива че на печката трябва да им е ще по добре.
Но все пак огледай и за течове щом толкова се усеща изтичане на газ. Но прави това на открито място а не в стаята.
b313156 - напреднал
Здравейте отново!
С ваша помощ разреших проблема си. Сега печката ми работи отново отлично. Проблема е бил в това, че съм увеличил дебита и работното налягане на газта, чрез редуцир вентила преди години. Затова част от газта излизаше навън преди да изгори. Сега го намалих и чудото стана - печката ми заработи отново нормално. А, това, че работеше с унгарска газ, а с наша не искаше отдавам на факта, че процентното съотношение на пропан-бутан е различно.
Благодаря на всички, които са били съпричастни към проблема ми и особено на "Лов", който ме насочи към редуцир вентила.
Спестихте ми 180 лв., които щях да дам за "Големан". =D>
lov - майстор
Я че нещо не схващам как така ще регулираш налягането на вентила. Удари едно кадро че наистина ме притесняваш. Редуцир вентилите са капсуловани и на тях по никакъв начин не може да им се регулира каквото и да е било.
При някои може
lov - майстор
Лазаре покажи да видя че на дърти години да се науча на нещо ново. Наистина не съм вижда а преди време ми трябваше нещо подобно.
Имах предвид нещо такова
hidrazin - майстор
О, има такива и по нашенските магазини.
редуцир вентил за газ
http://elektrik90.com/?item=88&group=12
Даже и аз ще трябва да взимам един такъв за туристическа бутилка че само с крана на горелката ми е чанч регулирането.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Каталитна печка, която не работи с бг газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: