• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iceheart - специалист
И все пак да попитам отново ползвателите на тези горелки относно настройки на Bisolid GP 25 работеща на слънчогледови пелети. Ако някой ползва такава горелка с тези пелети нека сподели. Благодаря
LazarGanev - "Велик майстор"
Пак ти казвам - няма такива настройки. Слънчогледови пелети могат да горят само самопочистващи горелки. Ще се задръсти и ще стане беля, може да се самозапали. Наскоро един клиент с ГП се опитал да гори и добре че се завъртял край нея навреме. Прави топка шлака в горивната камера, която я затапва отпред и огъня тръгва назад и нагоре. по тръбата
s_s1 - специалист
Моя човек гори слънчогледови пелети и настройки никой не му е променял. Пламъка е синкав, а дима е лютив. Какво означава не знам. От време на време остава някое парче недоизгорял пелет. 1 път дневно чисти пепелта и тарелката. Дали от това не е връщала огън и палила маркуча?
iceheart - специалист
Това ми пределно ясно, че трябва да се чисти по-няколко пъти на ден, но тази грижа да си я берат хората които са решили да ги ползват. Аз питам за горелките на Bisolid, защото не се занимавам с тях. Аз имам много клиенти които ползват Ferroli на слънчогледови пелети и там ми са ясни настройките, но иска почистване на скарата един или два пъти на ден в зависимост от начина на ползване и количеството изгорени пелети на ден, не е кой знае какво усилие да почистиш скарата, но те се жертват заради голямата разлика в цената. Разбирането да си на пелети за всеки е различно, думата скъпо също има различно значение за всеки, ако човек си направи добре сметките, вземе предвид всички фактори и им даде парична стойност накрая крайният резултат не се различава толкова много. :-D Ама повечето виждат само цената на горивото и до там. Нека ви попититам с кое е по-евтино 15 тона дърва или 7 тона донбаски въглища? :-D
alx359 - специалист
s_s1 написа:
Моя човек гори слънчогледови пелети и настройки никой не му е променял. Пламъка е синкав, а дима е лютив. Какво означава не знам. От време на време остава някое парче недоизгорял пелет. 1 път дневно чисти пепелта и тарелката. Дали от това не е връщала огън и палила маркуча?
LazarGanev написа:
Пак ти казвам - няма такива настройки. Слънчогледови пелети могат да горят само самопочистващи горелки. Ще се задръсти и ще стане беля, може да се самозапали. Наскоро един клиент с ГП се опитал да гори и добре че се завъртял край нея навреме. Прави топка шлака в горивната камера, която я затапва отпред и огъня тръгва назад и нагоре. по тръбата
Точно това казва бате Лазар.

Твоят човек май попадна в "лоша компания"... А монтажът, от снимките, за пари ми се струва доста немaрлив... Да тегли една майна на всички тия и да попрочете малко, че да се свърже с някой от утвърдените, честни професионалисти тук, в форума, че да отделят от времето си за да го посетят и да го посъветват как (най-евтино) да оправи това мазало.
s_s1 - специалист
iceheart написа:
Това ми пределно ясно, че трябва да се чисти по-няколко пъти на ден, но тази грижа да си я берат хората които са решили да ги ползват. Аз питам за горелките на Bisolid, защото не се занимавам с тях. Аз имам много клиенти които ползват Ferroli на слънчогледови пелети и там ми са ясни настройките, но иска почистване на скарата един или два пъти на ден в зависимост от начина на ползване и количеството изгорени пелети на ден, не е кой знае какво усилие да почистиш скарата, но те се жертват заради голямата разлика в цената. Разбирането да си на пелети за всеки е различно, думата скъпо също има различно значение за всеки, ако човек си направи добре сметките, вземе предвид всички фактори и им даде парична стойност накрая крайният резултат не се различава толкова много. :-D Ама повечето виждат само цената на горивото и до там. Нека ви попититам с кое е по-евтино 15 тона дърва или 7 тона донбаски въглища? :-D
Слънчогледови-180лв/тон
Дървесни-440лв/тон.
А каква е средната калоричност на 2та вида?
За разликата в цената може би си струва да си назначиш огняр.
iceheart - специалист
s_s1 написа:
iceheart написа:
Слънчогледови-180лв/тон
Дървесни-440лв/тон.
А каква е средната калоричност на 2та вида?
За разликата в цената може би си струва да си назначиш огняр.
Малко са ви скъпи пелетите :-D
Зимата:
Слънчогледови-150 лв/тон
Дървесни-300-340 лв/тон.
Лятото:
Слънчогледови-130 лв/тон
Дървесни-270-300 лв/тон.

Точно това казах, повечето хора виждат само цената...., а скъпо значи много неща.... нищо лично говоря само от моя гледна точка....
n.ganev - майстор
Баси! Пък на мойте даже и кашончетата са здрави #-o . Хубаво бях предложил да отвориме тема за Натурела ама явно ползвателите са много и нямат проблеми като в някои други теми :lol: . Между другото тя темата е друга - за което се извинявам, ама не е късно и аз да пробвам фероли с Натурела, Иначе при мен всички питат: А това с капак предлага ли се?
Относно цените - в момента ми предлагат Слънчогледови на 130лв/тон на бак.
jabata - специалист
s_s1 написа:
Гледайки снимките на котелното, направо ме хваща страх че това са го правили "Майстори". Казвам им така, защото не им знам името, и по-добре да не го научавам че никога да не попадам на тях. Как може да слагаш буфер, защото нещо си....Това малко ми звучи, докторе боли ме крак, и той веднага хваща да ти го отреже.
За слънчогледовите пелети, Лазар го е казал, че такива не трябва да се горят в тази горелка. Прави шлака и задръства, и докато човек се обърне може да задръсти всичко и да върне пламък назад и да се възпламени всичко. Горене на слънчогледови пелети в тази горелка е опасно за живота.
Няма смисъл да коментирам че изпълнението на котелното е като от някой селски самозван майстор, тип направи си сам, не че имам нещо против форума. Отделно че за този котел не са спазени минималните изисквания за комин, които важат при работа на дърва. И не на последно място, звучи ми малко тъпо, чисто нова къща с изолация, подово и т.н. и накрая човек се цигани за пелетите. Нормални пелети има и по 380 лева за тон и пак са по-добре от слънчогледовите. Извинявам се, но това просто е спестяване от неправилното място. По-скоро е трябвало да спести от тези самозванци водейки се майстори (сигурен съм че по-добре е щял да се оправи човека) отколкото да спестява после от пелети. Пък ако му е скъпо на пелети, да си вземе дърва, все пак котела е комбиниран.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: