Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
infomar
Изображение
Rubber basis underbody coating.
http://www.apx-group.com/directory/stonechips/910/

Имам останали две кутии по 1 л. от тази "гумена" боя която я дават за полагане предимно по дънните части на колите. Понеже не ми е необходима, а трябва да боядисам една покривна ламарина, то вместо да купувам друга боя, мога ли да ползвам тази? Притеснява ме само излагането и на слънчевите лъчи може ли да я "обели" след време или.... няма проблем?
Andri01 - майстор
Предполагам ,че ще стане. Но...на слънцето не вярвам да издържи повече от година-две. Все пак пода на колата не се излага на слънцето...освен ако я обърнеш в канавката ,разбира се! :)
VLADO66 - майстор
Не става-при температурите на покрива,ще се напука и отмие.Ако е ръждив,ползвай някой продукт за студено поцинковане или боя 3в1
infomar
VLADO66 написа:
Не става-при температурите на покрива,ще се напука и отмие.Ако е ръждив,ползвай някой продукт за студено поцинковане или боя 3в1
Никъде по проспектите не виждам поносимост на тази боя към слънцето - ако няма, трябваше да напишат - "Не излагай на пряко слънце" :?
nikolson - майстор
Тази "боя" пази от проникване отвън. Ако ламарината има започната корозия, тя ще продължи да корозира.
П.П. В продавалника имаше един от Пловдив, който продаваше Хамърайт, мисля 2.5 литра за 20 лева. Бях дал линк във форума и Митко64 или фитилчо си купиха.
infomar
nikolson написа:
Тази "боя" пази от проникване отвън. Ако ламарината има започната корозия, тя ще продължи да корозира.
П.П. В продавалника имаше един от Пловдив, който продаваше Хамърайт, мисля 2.5 литра за 20 лева. Бях дал линк във форума и Митко64 или фитилчо си купиха.
Не е проблем да си купя боя и да я боядисам, въпросът е, че тази гумена боя я имам в наличност и за сега нямам къде да я приложа - 2 литра, а не искам да я оставям с години да стои докато и намеря приложение. Инак ламарината е нова, поцикнована.

п.с.
Върху тази боя дали мога след година-две да положа друга алкидна или каквато и да е боя?
kozl - майстор
Върху поцинкованото се прилагат специални бои или грундове.
Цялото щаси на пежото го минах първо с грунд, после с такова Боди и отгоре алкидна боя. Няколко години без забележки, вече се люпи тук там.
VLADO66 - майстор
Специално този модел който имаш върху него не може да се боядисва,933 може.
infomar
VLADO66 написа:
Специално този модел който имаш върху него не може да се боядисва,933 може.
Ясно тогава. Благодаря за компетентните отговори. :partyman:
Ще я ползвам да боядисам ламарината от долната страна, а за от горе ще приложа друга боя.

Тема "Мога ли да ползвам тази боя за боядисване покривна ламарина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: