Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
jorro67 - напреднал
Привет на всички!Моля за съвет-HAIER AS12GB2HRA при режим отопление външното тяло се обледява,машината се опитва да си започне дефроста ,компресора се опитва да стартира 2-3пъти,бръмчи, тресе и ако зацепи на 4тия работи до някъде и спира.Тогава на вътр.тяло изписва F11,мига си така известно време и понякога отново започва да работи ,но външното тяло си остава заледено.Климатика е гаранционен-викнах ги ,но констатацията бе ,напрежението е ниско -така си беше-208-215V!От тогава започнах да следя напрежението и се оказа ,че проблема си остава и при напрежение 225-227V.Грешката им бе непозната-машината била от новите модели и не знаели какво означава!!!!!
Ако някой е имал подобен проблем,моля ,нека сподели и каква е тази грешка !!!Благодарности в аванс!!!!
nikolovvd - майстор
Прилича на грешка във външната платка - ЕЕPROM-а може да се е скапал. :?
jorro67 - напреднал
nikolovvd написа:
Прилича на грешка във външната платка - ЕЕPROM-а може да се е скапал. :?
А възможно ли е причината да е недостатъчно количество фреон?-от там ниско малягане и т.н.Знам ли ?
EDI - майстор
F11 е обща грешка в зависимост от броя мигания.
Извикай сервиз за конкретизиране на проблема, но вероятно е IPM модула, това е чест проблем на марката.
jorro67 - напреднал
EDI написа:
Извикай сервиз за конкретизиране на проблема, но вероятно е IPM модула, това е чест проблем на марката.
Благодаря :yawinkle:
jorro67 - напреднал
jorro67 написа:
EDI написа:
Благодаря :yawinkle:
Току-що пак се изписа грешката-мига 2пъти.Какво е това?
EDI - майстор
IPM модул.Не съм 100% сигурен за конкретния модел, но по принцип индикирането е едно и също за моделите на ХАЙЕР.
dyaneff - майстор
И аз си мисля за IPM. При дефектен EEPROM грешката е F4.
jorro67 - напреднал
dyaneff написа:
И аз си мисля за IPM. При дефектен EEPROM грешката е F4.
оказа се дефектирал 4пьтен вентил-зацепил на ''топло'' и до там :-D
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩТА!!!! =D>

Тема "HAIER-грешкаF11" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: