Като говорите за вентили, да се включа и аз с един въпрос - има ли такива, които да са с температурен диапазон някъде между 5-15 градуса? Стандартните са за по-високи температури, но на мен ми трябва такъв за ниски 

themask написа:Търся, търся и не откривам. Някой ако може да посочи конкретен модел, ще съм благодаренESBE VTA 570 - 10-30 градуса
themask написа:Ето споделям за какво ми еТова да връщаш част от водата в сондажа е най-лесно и може да се окаже по-добре.
Имам термопомпа вода-вода, на която водата не й стига, но пък самата машинка не охлажда водата особено много (от 12 на 9 градуса). Водата идва от сондаж с температура 12-13 градуса. В един момент ми хрумна да пробвам да връщам някаква част от водата, която вече е минала през термопомпата с цел да осигуря повече дебит като я охлаждам съответно и малко повече. Вентилът, за който попитах, ми беше необходим, за да има някакъв контрол на водата и да не се получава преохлаждане на постъпващата в термопомпата вода. Може и да са ми глупави идеите, вие ще кажете![]()
Другото нещо, което го виждам като проблем е как да преодолея напора на сондажната помпа, така че да се смесва водата от сондажа и тази, която се рециркулира. Единственото, което ми хрумна е да я връщам обратно в сондажа...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: