• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dundurma - специалист
всичко описано е временно решение.......викаш кадърен монтажник,ПЪЛНО РАЗГЛОБЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО,почистване с препарат и водотруйка,ма струва лев.
Leon - специалист
Mitko S написа:
Здравейте,
може да пробвате със спрей за климатици на Холандската фирма....
А бре мите,

Още с първия пост ли почна с рекламите бре?

:?
teon - специалист
...ами темата мухляса...трябва да се почне от нейде :razz: ...
Chefo77 - майстор
Аз пък преди зимата измих вътрешното тяло с едно (предполагам) китайско чудо ... На него пише йероглиф йероглиф - Boost - йероглиф йероглиф - Air conditioner cleaner - и надолу само йероглиф. Смърди на лимон един ден, но оттогава лоши миризми няма. И ми го подариха, идея нямам откъде са го взели :lol:
fox_vt - майстор
dundurma написа:
всичко описано е временно решение.......викаш кадърен монтажник,ПЪЛНО РАЗГЛОБЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО,почистване с препарат и водотруйка,ма струва лев.
Разглобяването е хубаво нещо ама тва с водоструйката на никъде,нали монтажниците режат фабричните гайки на тръбите и ги запояват.Да се режат пак за едно миене не вярвам някой да се навие.
Ето така става миенето с водоструйка : https://www.youtube.com/watch?v=9n9H4H6 ... 244C9ADB39
Дано да съм от полза :axe:
EDI - майстор
А, ФОКС що да режат гайките, свестните майстори си правят хубави конуси на тръбата и си работят без проблеми.
fox_vt - майстор
Еди вътрешното тяло идва със фабрични присъединителни гайки които отрязаха и запоиха тръбите директно за да се смъкне това тяло трябва да се развият тръбите от конусите отвън на другото тяло и да се извади със тръбите.Което си е демонтаж и монтаж на климатик.Но и вероятно хората които го монтираха не са от "свестните" особенно щом изгониха въздуха само със фреона без да вакумират.
Виж клипчето на митко е една много добра идея с тоя найлон,аз разчитах на кърпи отдолу да попиват пък те хората го измислили.На следващото ТО ще го направя така
EDI - майстор
То ясно какво правят, виждал съм монтажи с отрязани гайки и горе на вътрешното и на външното, ама това според мен си е гавра и в нарушение на монтажните ръководства.Не ми се мисли, ако се наложи гаранционен ремонт, как вносителя ще им признае частите после.
Иначе демонтаж с пълно измиване на 3 до 5 години според експлоатацията е най-добрата профилактика.Все пак зависи и дали се ползва климатизатора на охлаждане, тогава в обменника се развиват гъби и всякаква друга сволоч, която мирише гадно.А зависи и от самата машина, има доста модели със СЕЛФКЛИЙН след охлаждане, тогава обдухва и стерилизира обменника и щетите са минимални.Ако не се ползва на охлаждане, един спрей на 5 години му стига, да отнесе прахолята.
  • 1
  • 2

Тема "Миризма от климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: