Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
livewire - помощник
Не съм изчезнала :lol: а ходих до Бриколаж за шпилки.
Не взех естествено бърз цимент, щото мнението е пуснато след това.
Ще трябва да взема утре. И фуга забравих. :sad:
Почти свикнах с мисълта, че ще си мия зъбите в кухнята :|

Какво се оказа, че е течен анкер?

За т нар. майсторче - не е познат и се драска за професионалист :lol: От ситуацията е ясно какъв е. Надявам се да попадне на някой по -нервен от мен клиент.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Фугата, понеже е скрита от мивката и визуално няма да дразни, можеш да я запълниш и с цимент. Ако бързаш, е по-добре от нищо.
Шпилки? Как ще ги монтираш? На дюбел-анкера идеята е, че като го завиваш, това което е в стената се разширява и запецва и няма мърдане. На шпилката можеш да закачиш самата мивка, но как ще я хванеш здраво в стената? Не го прави като "дядо" с цимент!
Имайки предвид, че си жена (разбирай неуверена и уметна) мисля, че с пипкането и туткането, за час ще се справиш, та можеш да не си местиш четката за зъби.
Rumen Iankov - специалист
Сложи също така силикон между мивката и плочките
livewire - помощник
Ще викам помощ от приятел, но за целта трябва да подсигуря материали. Като попрочетох, сметнах, че шпилки + бърз цимент / аз си мислех само за цимент /, ще свърши работа. Утре така или иначе трябва да ходя за фуга и въпросния бърз цимент, ще взема и анкери, което си хареса, него да слага.
Какво ми трябва за между мивката и плочките? Бял силикон или фуга?
livewire - помощник
А, благодаря, тъкмо питах за силикона в предното ми мнение
безцветен санитарен силикон :lol: :lol: :lol:
Duke_BG - специалист
обърни внимание на САНИТАРЕН - той е специално обработен така че да не мухлясва - да не вземеш някой обикновен че после става гадно
rockwall - майстор
това със силикона между мивката и плочките не остаря ли вече ?

много древно ми се струва - като клепането с МАДЖУН

Правих ремонт на банята ни преди 4 години а преди една и на още една баня и искам да ВИ кажа че не сложих умишлено силикон и зад двете мивки.

ЗАЩОТО ДАЛИ Е САНИТАРЕН ИЛИ НЕ - ПАК Е ГАДНО

А ако имате плочки по цялата стена зад мивката и не виждам НИКАКЪВ смисъл - от какво пази този силикон всъщност и каква му е функцията?? Все едно да слагате силикон и край душа си - нали и там пръска вода по плочките - че и доста повече от една МИВКА.

От снимката става ясно че РОЛЯТА на СИЛИКОНА изобщо не е да НОСИ МИВКАТА !!! А КАКВА Е ? ЧИСТОТА ли ноСИ ? Не-е-е-е.....

НО ПЪК за сметка на това МНОГО ДОБРЕ НОСИ МРЪСОТИЯТА, КОЯТО СЕ ЗАДЪРЖА ПО НЕГО.

ТАКА ЧЕ - СЪВЕТЪТ МИ Е КЪМ ВСИЧКИ е :

НЕ КЛЕПАЙТЕ със СИЛИКОН между мивките и плочките си. Така можете наистина да поддържате чисто, ако случайно се натрупа мръсотия .

За 4 години не ми се е наложило да махам мивката, за да чистя зад нея , но винаги може да има и по-вманиачени, които могат да го правят. И все пак е по-лесно да чистите плочки и фаянс, вместо същите, намазани със силикон.

Пробвайте за известно време без СИЛИКОН и ще видите че съм прав.

А в случай че греша винаги можете да го нахлепате - НАЛИ ???

ВИЖ махането му е по-трудна работа, така че пробвайте първо БЕЗ, а после СЪС, а не обратното, че връщането е почти невъзможно когато ...

СИЛИКОНЪТ е НА ВСЕКИ КИЛО..опа .. САНТИМЕТЪР :? :? :?

Друга
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Силиконът държи мивката плътно и здраво към стената. Да ги няма ония малки вибрацийки които ебават мамата на всяка твърда връзка.
А е вярно, че и санитарният си почернява.
masterval - майстор
Течен анкер - не видях някой да го разяснява, ако съм пропуснал из темите - сори. Това е туба, изглеждаща като т.н.силикон, бие се дупка според дебелината на специалните дюбели, които струват около лев парчето. Пълни се дупката и се набива дюбела. Удоволствието ще ви излезе 30 лева, но тази сексуална комбинация в нашия регион се прави от край време много по-евтино...

Тема "Спешен въпрос за мивка на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: