Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Наскоро гледах едно клипче на дърводелско списание където хвалеха колко добри резултати се получавали с така наречените "end mill" едва ли има причина да не пробваш :-D. Аз съм замислил да пробвам с обикновенно свредло, но заточено като бит отпред само дето още не съм сколасал :)
mitko64 - майстор
Да погледнеме тогава наобратно нещата- дали с фрезер от оберфреза, монтиран в патронника на борапарат ще се получи нещо- длабове разни и надлъжни канали? То няма причини да не стане, само оборотите(4500) дали ще са достатъчни?
big_death - специалист
Малко са , защото периферната скорост ще е малка. Ако е с глава за фреза тогава нещата ще стоят по друг начин!
griffin - майстор
Аз съм ползвал фрезер за дърво като енд мил за метал, трябваше ми да се пробият слотове на едно място. Според мен нищо не ти коства да опиташ най - много сряза да стане с по грапави краища :). Иначе американците монтират фрезови глави на циркуляр и правят профили, но ползват по къса ос все едно да монтираш главата директо вместо партона.
kendal - специалист
Колега Грифин последния ред на поста ти нещо не го схванах, нещо френско ли е ?
griffin - майстор
Оста на циркуляр поне часта която стърчи е по късо от оста и патрона на бор апарат. Американците продават глави за циркуляр в профилни ножове които се слагат вместо диска за рязане и правят профили с тях. Предполагам ако се свали патрона на борапарата и там се сложи глава с малко приспособяване ще може да се правят профили така.
kendal - специалист
Аха схванах какво си имал предвид ,иначе американците и на радиалния циркуляр слагат фрезови глави ,ма тук в българско не съм срещал да продават.
mitko64 - майстор
Идеята ми всъщност беше да се сложи прав фрезер вместо бургия и да се правят длабове от тези като сглобките на столовете и старите дограми. Оберфрезата в случая не много пдходяща защото ще ляга плота само на 20-25мм. Иначе и аз съм глдал тези клипове за фрезов диск с три фрзови глвички с ножове, вместо циркулярния диск. Ама тук питам за палцово фрезоване.
EDI - майстор
Нищо не пречи дa се пробвa.Нямa нaчин дa не стaне.
profesionalist_wood - майстор
Брех дори дават пластмасови шаблони за фрезерите да не си играеш да ги напасваш
https://www.youtube.com/watch?v=AXnTs9J-Fxg

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: