Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andic - помощник
здравейте, приятели,

става дума за траф 150w Relco в банята, на който са вързани 4 луни по 35w. Трафа работи 7 години и изгоря най-накрая, реших да го сменя със същия траф Релко 150, но светва само една от лучничките, другите 3 не са изгорели, пробвах ги??? Къде бъркам, по принцип не разбирам от токове, знам само да сменя траф, както вече съм правил няколко пъти и не съм имал проблеми у нас, но тук не се ориентирам. Кабелите на 220 и на 12в са вкарани в трафа по същия начни, по който бяха и на изгорелия :shock: помощ, не знам какво да правя вече
bobko - специалист
Провери електрическите връзки след тази луничка дето свети.Предполагам схемата ти е от луничка на луничка.Някъде е прекъснала и затова не ти светят другите.
nv952 - майстор
bobko написа:
Провери електрическите връзки след тази луничка дето свети.
+1
Провери и лампите...има вероятност и те да са изгорели.
Сложи ги на мястото на тази дето свети.
andic - помощник
да, вързани са от луна към луна, а не траф-луна,траф-луна, и тази луничка, която светва е първата най-близо до трафа, Как да проверявам връзките? Предполагам там, където са с изоллирбанд ли е прекъснато нещо?

Лампите не са изгорели, както написах, пробвах ги и трите да ги сложа на 1-рвата светеща и светят
nv952 - майстор
Сори не видях.
Значи 100 % някой кабел ти е прекъснат.Най лесно проверката става с мултицет или с батерия и лампичка.
пп Не ми е много ясно що се набутваш с тия халогенни луни дето греят като печки :?
Що не си взе 4 бр по 3-4 Вата като тия примерно Тази или тази Тази и хем по малко пари за траф хем по малка сметка за ток :wink:
andic - помощник
мерси, приятел, ще се опитам да проверя връзките, но както казах, повече от това да сменя траф не разбирам, писал си ми лично съобщение откъде съм, от София съм, но форума не ми дава да отговаря на лични съобщение, изписва ми "Вие не сте оторизиран да използвате тази функция. Може би сте се регистрирали скоро."

а тези ЛЕД луни от евтините китайки, по 3W ми се сториха страшно слабо осветление в сравнение със сегашните 35, струва ми се че ми трябват 5-6 такива да светнат като 1 от сегашните ми Philips Eco Halo 35W(еквивалент на обикновенa 50w луна) + това, тези евтини ЛЕД луни по едно време имах и няколко от диодите им почнаха да дават фира и да премигват и ги изхвърлих, а нямам пари да купувам истински ЛЕД луни Филипс, където едната е 60 лв, (само в банята са ми 10 луни) и така :shock:
nv952 - майстор
Писах ти на ЛС,защо ако беше от Бургас щях да ти помогна (уточнявам-безплатно)Уточнението не се отнася за теб!
Иначе линковете дето ти дадох са примерни....аз купувах 16 ЛЕД луни 12 волта 4 вата от тоя магазин и бяха по 7лв (преди година)
Виж това видео да видиш как светят.Аз съм много доволен от тях.
https://www.youtube.com/watch?v=U0pQo_ZRP3I
пп Ако някой колега от Софето реши,може да ти помогне...ама нещо ми се струва малък шанса. :)
Пък ако искаш.Взимаш си един китайски мултецет (не повече от 15лв) качваш няколко снимки и ще помагаме.
Или някой твой приятел който има малко познания по електричество да ти помогне.
andic - помощник
eee, мерси братле, все пак, че си щял да ми помогнеш!! наистина го оценявам това, жалко, че си от Бургас... аз се опитвам сам да се оправям с тия неща, ама както виждаш по някой път си трябва специалисти като тебе и бих се радвал, ако ми беше помогнал :) ще видя някой, дето познавам електричар

Верно яки са ЛЕД луните, ама аз май съм фен на халогена...иначе тая стая от клипчето, дето си я направил е много яка с тая RGB led лента!!! И аз имам ленти, но не са RGB, но пак са димиращи с дистанционно, Евала, моята стая е същата халюцинация като твоята, явно сме маниаци на тема осветление. Мислех, че тия ЛЕД луничките не мога да се димират, ти си ги димирал, Сигурно ще ти е интересно да видиш стаята ми,
http://41.media.tumblr.com/975a0b195837 ... 1_1280.jpg

Тука се вижда само едната лента и половината луни, Отзад на стаята е пак така - лента и луни и луните ми се димират :partyman:
nv952 - майстор
andic написа:
специалисти като тебе
яко се бъркаш ама нищо :-D
andic написа:
Мислех, че тия ЛЕД луничките не мога да се димират, ти си ги димирал,
Иначе има луни които са с възможност за димиране има и такива които не могат.
Твоята стая е по готина от моята :sad: Благородно завиждам :-D
пп Най ми харесаха лампите на балкона :)
Аз в панелката нямам такъв балкон :( но се надявам някой ден да имам.
Не съм спец по климатици ама не е ли много ниско сложен :?
andic - помощник
жалко, братле, че нямаш балкон в стаята, в предишното ми жилище беше така и мечтаех за балкон, така че те разбирам

ако те интересува, лампите са ЛЕД, соларни от ИКЕА, ако искаш ще ти ги купя и ще ти ги изпратя като подарък няма да ми ги плащаш, понеже ИКЕА нямат онлайн магазин и така, ето по-добра снимка на лампите
http://oi57.tinypic.com/9r0k0l.jpg

братле, знаеш ли тогав защо климатика ми зимата нещо вече не духа яко топло като преди? Сложен е на 31С, ама си духа направо хладко, преди не беше така, а е Митцубиши в стаята, да не би да те заминал фреона???

Тема "Помощ, луни 12v, свети само 1-на" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: