• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
addicted - специалист
От години ползвам електричарски отвертки на Вера, изключително съм доволен, никакви оплаквания от тях.Последно си купих новата модификация с лазерно набраздените върхове...след около година ползване падна набраздяването, но съществена разлика в захвата на винтовете не намирам.С една обикновенна, черна, 4мм широка отвертка вадя ядката от боркороната като дупча дърво(30-40мм), изгъва се почти на 90 градуса, колегата не вярва на очите си, и си е все права здрава и безотказна.Имам клещи на Книпекс, като изключим малкото мръсотия по дръжките вобще не са се променили, режат по същия начин и зглобката не е мръднала.Имам шестограми на СетаФорм, който заедно с едни лидълски ги бях забравил в багажника на колата под кората при резервната гума, СетаФорм-а раждяса, лидълските не, а като здравина разлика не намирам.

Такаче въпреки че са скъпи, не случайно се наричат професионални.Колко съм си късал нервите с разни боклуци от сорта на топ мастер.Друго си е човек да работи с качествен инструмент. Вече сам се дразня като влезна в бриколажа и там подобните, как нямат с какво да ме излъжат да ми вземат парите.Имаха Книпекс и Вера, от известно време не ги предлагат.Само болтер, дръжката на отвертката се върти, върхът обаче не!!!Ха свърши си работата.
addicted - специалист
Дублирам си поста ама не се сдържах.

Подкрепям създаването на раздел само за ръчни инструменти.Ще бъде много полезен за всички, ще можем да си изказваме мнението за разни инструменти, кое струва и кое не и така нататък.
Пример давам веднага(даже два).Колегата купи отвертка за автоматични предпазители, такаво която е хем PH, хем права отпред, точно като винтовете на АП-тата.Куппи си Facom за почти 30 лева и след една седмица изолацията и започна да се рони, все едно е от някаква захарна пластмаса се ронеше и падаше.А за тази една седмица не е видяла кой знае какво натоварване.Добро впечетление правят и ръчните инструменти с бранда на бриколаж.Имам техен макетен нож и една малка изолирана отвертка и много добре се представят засега въпреки че ги причислявам по към хоби инструменти.
И Bolter...дето каза един човек преди доста години "За бога хора не купувайте".
Фитилчо - майстор
Facom-a определено не е това, което беше... аз съм го изключил от списъка! [-X

Ще кажа, ото какво съм доволен, че зачекнахме темата:

Wera, Gedore,Habero,Wiha(една тяхна отвертка се изрони, ама от сините серии и беше купена оттук от бриколаж), Knipex, Rothenberger!

FELO FELO FELO :-D това, е една от най добите марки за мен

Beta tools

PASTORINO
profesionalist_wood - майстор
MASTER написа:
Bessey са класа в стягите.
Имат огромно разнообразие в производството си, могат да се намерят продукти перфектни за всякаконкретна ситуация.

Почти цялата им производствена гама е много качествена.

С някои малки изключения.

За съжаление, най масовия и най използван модел бързи стяги им е изключително куц.

Изображение

Стават,ако трябва се прикрепят два детайла един към друг,но стягането не им е силната страна.

Ако ви трябват за истинско стягане - всички аналогични модели на Irwin, Wurt, Stanley че даже и Wolfcraft са много по добър вариант.

Ти па! Еми аз като купих стегите беси ъглови от Баухауса. Добри са,визуално са едно към едно с китайските,само че с различен цвят. Шпилката е малко скапана .Още по интересното е че металът който е нискокачествен на резбата с която се пристяга детайла е пак същия като китаеца. Дори когато са рязали резбата на машина са останали мустачки които са режливи и не влизат плавно през гайката а с прискърцане да ми се наложи да ги изшкуря за да не драскат пръстите ми. Извода е сякаш са правени в някой гараж шпилките.
addicted - специалист
С бета не съм имал досег.Само един автомонтьор ми се оплакваше че им се разпадат дръжките, ама те неговите плуваха в масло.
Chefo77 - майстор
addicted написа:
С бета не съм имал досег.Само един автомонтьор ми се оплакваше че им се разпадат дръжките, ама те неговите плуваха в масло.
Beta са много добри, но и цените им са ...
Преди години (разбирай 2003-2004) тогавашния шеф беше купил едни клещи ... съвсем обикновени. Тъкмо влязоха в БГ. Струваха между 70 и 80 лева.
nikolson - майстор
Фитилчо написа:
FELO FELO FELO :-D това, е една от най добите марки за мен
Ето марка, която в момента американците масово си препоръчват из форуми като тук
http://www.pbswisstools.com/
Също и http://www.vessel.co.jp/
Цените са потресаващи, но за нас.
profesionalist_wood - майстор
Мдааа направо са трепач цените :-D
idunno - специалист
Аз ползвам и съм най-доволен от нещата на BAHCO визирам френски ключове, гарги и тръбни ключове.Много са удобни.Единствен недостатък - цената.Гарги на Knipex-същото качество.Откъм отвертки ползвам Wiha и засега нямам забележки.Понеже не ми е основен инструмент си взех едно гедоре на Bolter- нямам много впечатления, защото не съм го много натоварвал-засега става.Да не забравя и Leatherman-а,който като изключим изпадащите битове се държи много добре, а се използва ежедневно.
maxx271 - специалист
Някой ползвал ли е този комплект накрайници на RICO 102 части купих си подобен на TROY но се оказа че са за едно кратна употреба.

Прикачен файл

рицо2.jpg
рицо2.jpg (52.2 KиБ) Видяна 4244 пъти

Прикачен файл

рицо.jpg
рицо.jpg (53.25 KиБ) Видяна 4244 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8