filmatoplo написа:за 18 -25 съм сигурен че по нищо не се различават. разлика има само в настройките -секунди подаване и % въздух. едната има подаване 4сек ,другата 7сек,тоест първата нямали да стане по мощна след като и на нея и увеличиш подаването на 7сек .Супер! значи спестихме пачка.
filmatoplo написа:Говоря за всички настройки 1 към1 ,конструктивно 25и32 са еднакви,имам само съмнение около вентилаторана 32ката ,но едва ли е чак толкова по мощен ако въобще е различен.Как така 32ката топли с 33% мощност, а 25цата не може да стопли на 100% мощност.Системата заложено да бъде с 32кв. мощност, като параметри за плащане. Но в действителност беше монтирана по-малката горелка. Според мен и 25 кв. трябваше да се окаже леко преоразмерена, но аз не съм специалист. От фирмата, която проектира и изпълнява инсталацията са казали, че 25 кв. е нужната мощност на база на заложените термозагуби в сградата и изискване от страна на инвеститора за 24 часа да може да се стопля. Но собственика е настоял, т.к. разликата като сума е малка системата да бъде 35 кв. Така е и по договор /не съм го виждал, само съм чул твърдения/. В процеса на работата на системата и на скандалите м/у инвеститор и изпълнител първия е установил, че горелката е 25 кв. И сега са му доставили 32 кв ползвана горелка заедно с "правилните" пелети за проба. Тази горелка е работила около 15-20 часа непрекъснато и е стоплила системата, която другата горелка неопределено дълго време не можеше да стопли /в по предните страници има снимка/. Снощи говорих със собственика и той ми каза това, което написах в горния пост. Това не означава, че 32 кв. постоянно работи на 33%, а че най-ниската стойност, която е забелязал е 33%. Моята система в къщи също не работи на една постоянна мощност и варира от 20%, което е минимум на системата до 100%-естествено, че е максимум. И дори и в най-големия студ от време на време гаси горелката, може би защото няма буфер, а после когато изстине водата в системата докато отново заработи се е случвало да спада до под 46С, когато помпите изключват.
Довечера ще се чуя с моя човек, за да разбера как се е отразила работата на слънчогледови пелети на горелката.