Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
Почти всеки USB кабел за GSM (особено залежали за стари модели на безценица) с добавяне на 2 транзистора и още 3-4 пасивни елемента за съгласуване на TTL нивото с това на серийния интерфейс работи перфектно с RS232 устройства.
i_minov - напреднал
i_minov написа:
Купих си този кабел http://www.elimex.bg/product/65519/cabl ... rs232.html, но компютърът ми с Win XP не може да го разпознае. Пробвах с различни драйвери, които намерих в нета, но неуспешно. В Device Manager излиза usb-ser! неразпознат драйвер и изобщо нямам com port. Някакви идеи?
След хиляди опити кабелът проработи, но не с драйвер за pl2303, а с драйвер за HL-340. Ако на някой му потрябва мога да изпратя драйвера на мейл.
stilian20 - специалист
i_minov написа:
i_minov написа:
Купих си този кабел http://www.elimex.bg/product/65519/cabl ... rs232.html, но компютърът ми с Win XP не може да го разпознае. Пробвах с различни драйвери, които намерих в нета, но неуспешно. В Device Manager излиза usb-ser! неразпознат драйвер и изобщо нямам com port. Някакви идеи?
След хиляди опити кабелът проработи, но не с драйвер за pl2303, а с драйвер за HL-340. Ако на някой му потрябва мога да изпратя драйвера на мейл.
Браво, ето още едно доказателство, че става и с по-евтини кабели

До Radoslaw започвам да си мисля, че продаваш кабели как го реши, че тези до 15лв работят само на XP,
При мен си работи спокойно на Windows 7 и на Windows 10 дори и сами си намират драйверите.
i_minov - напреднал
Може ли да се включва и изключва управлението на горелката от стаен термостат дистанционно през NPBC-V3M-1_ver3_3a и на какъв принцип програмата изчислява разход в кг?
alex_serviz - специалист
i_minov написа:
Може ли да се включва и изключва управлението на горелката от стаен термостат дистанционно през NPBC-V3M-1_ver3_3a и на какъв принцип програмата изчислява разход в кг?
Управлението от стайния термостат се включва/изключва, като се слага/маха отметка на Thermostat, за тази цел предварително трябва да се спре горелката.
Разхода се изчислява въз основа на предварително измерения и зададен в програмата Feeder Capacity ( количеството пелети, подадено от конкретния шнек за 1 час ).
Добре би било Feeder Capacity да се задава за всеки различен вид пелети, които се използват в момента.
i_minov - напреднал
Благодаря! А за да ми записва статистика за работата на горелката какво е необходимо?
ico_3 - специалист
При вас помпата за водата къде е свързана към горелката или към котела.Кой е по удачният вариант.
masterpit - специалист
i_minov написа:
Благодаря! А за да ми записва статистика за работата на горелката какво е необходимо?
1. Отворете файла NPBC_Monitor.ini с notepad.exe
2. Намерете ред COM_PORT=COM1. Добавете следните два реда след него (както е
показано по-долу):
CSV_EXPORT=1
CSV_EXPORT_ALL=1
3. Запаметете файла NPBC_Monitor.ini и го затворете.
Прочетете http://www.naturela-bg.com/files/NPBC-V ... 1_5_BG.pdf със софтуера от приложения файл.
Не се опитвайте да ъпдейтвате софтуера на контролера на горелката.
alex_serviz - специалист
ico_3 написа:
При вас помпата за водата къде е свързана към горелката или към котела.Кой е по удачният вариант.
При мен е свързана към горелката и е редно според мен да се управлява от контролера на горелката. Там хистерезиса е 1 градус, иначе ако се задейства от биметална пластина ми се струва, че е значително по-голям. Отделно от това хистерезиса от към контролера на горелката може да се увеличава/намалява.
Релето на котела, което е предвидено да включва помпата го използвам като краен t-предпазител. Ако не дай си Боже, по някаква причина котела вдигне над 90 градуса, да ми изключи захранването на горелката...
essenov - специалист
А самата програма за мониторинга от къде я смъкнахте? Аз дръпнах някаква, върза се без проблем, но като цъкна на Settings ми вади грешка:

"You must be in ShowCheckbox mode to set to this date". Което изглежда е проблем на самата програма и се чудя дали няма по-нова версия, в която това да е оправено.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: