• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
hristov1 - специалист
Здравейте преди 2-3 години бях си направил тавана в едната стая със стиропор 5см и дюбели за пръв път правих такова нещо и стените ги направих добре обаче самия таван стана голяма цигания понеже тавана на места е крив и плоскостите се накривиа тук таме има по 1-2-3см разлика и се чудя как да го направя да махна тези декоративни плоскости който съм налепил в/у стиропора и да го измажа с шпакловката смея да кажа че работя добре но преди самата шпакловка и мрежа се чудя дали да не го измажа с някъкво лепило за стиропор за да попълня неравностите иначе много сатен ще глътне тавана е 15м2 ето и една снимка

Прикачен файл

нн.jpg
chapara - майстор
Я налепи на лапи(кюфтета) едни 4 см. още па го изправи с мастар, па после мажи, да не улети като натежи с лепилото :wink: Е и дюбели на местата на кюфтаците де , ама като стегнат кюфтаците :wink:
hristov1 - специалист
Здравей Чапар значи махам декоративните плоскости и лепя кюфтета това ясно чакам кюфтетата да изсъхнат и ги хващам с дюбел който минава през стуропора 5см и се хваща за плочата правилно ли съм разбрал и отгоре бой с мастара а тези кюфтета от какъв разтвор да ги направя цимент + пясък 2:1 + малко лепило дали ще е добре и преди да мажа трябва ли да грундирвам стиропора?Поздрави :)
chapara - майстор
Ей ще ме умреш бре човек :-D , остава с кайма да ги лепиш. Има си лепила за лепене

http://www.angrobg.com/services/show/ca ... Termo.html
виждаш къде е най изпъкналата част, там си на "0" нула, а където има пълнеж си на по дебело. М/у стиропора не слагаш лепило. Дюбелите така. ПВЦ мрежата със същото лепило след дюбелирането. Това съм го дал само като пример, има много марки лепило. Накрая финишна шпакловка и боя .
prascho - майстор
Що ли си мисля, че говорите за различни неща :? ама сякаш се разбирате.

Чапара казва да налепиш още един слой стиропор /примерно от 2 до 4 см/ ползвайки топки лепило /кюфтета/. Като стегнат кюфтаците /лепилото/ дюбелираш стиропора точно там където има лепило. Слагаш мрежа и шпакловаш.

П.П. Извинявам се за намесата, ама останах с впечатление, че авторът ще лепи кюфтаци от цимент и пясък за да изравни налепения вече първи слой стиропор :shock: .
За лепило виж старконтакт на Бау..т. С него лепиш и шпакловаш.
hristov1 - специалист
Ами идеята е да се изравни тавана и аз помислих да направя кюфтаци и после с мастара да изравнявам с лепило ама явно не съм разбрал :? :-D
hristov1 - специалист
Стана ми ясно :)))само дюбелите нз как ще ги хвана 5смс стиропор + още 4 аз трябва да сложа 13-14см дюбел или :Д
prascho - майстор
chapara написа:
Разбираме се мисля :wink:
Дали :lol:
prascho - майстор
hristov1 написа:
Стана ми ясно :)))само дюбелите нз как ще ги хвана 5смс стиропор + още 4 аз трябва да сложа 13-14см дюбел или :Д
Не се притеснявай за дюбелите, има достатъчно дълги за твоя случай. Все пак се произвежда стиропор и по 15-20см дебелина.
  • 1
  • 2

Тема "Стиропор на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: