Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
рибарят написа:
Понеже съм рибар, някой да даде идея за направа на разглобяемо преносимо бунгало, малък размер. Примерно, широко 2 метра, дълго 3 метра и високо да речем 2,3 метра. Материалите да са леки, влаго - устойчиви, термо - изолационни ( да може и през по студено да се ползва ),с малко прозорче от плексиглас. Чувал съм че продават такива, дали не е по добре да си ги купя, ако ме устройва цената?.
gogyto написа:
Решението е само едно...каравана..после ще почерпиш..
Рибарят, прочети си описанието. Това което описваш се казва каравана.
Няма смисъл да влизаш във филми и да откриваш топлата вода.
Има каравани с печки за отопление. Такъв малък обем бързо се затопля. Не важно толкова изолацията.
Пък и винаги можете да се отоплявате с ракия. Дали в печката или вътрешно (по-ефективно)...

Като гледам почват от към 2500, не вярвам, ако я правиш сам дали ще ти излезе по-евтино....
например:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8wx77m
Chefo77 - майстор
Трябва му кола с теглич и категория, за да я кара. Само за информация.
Chefo77 - майстор
danovsky написа:
Глупости!!!!
http://forum.kemper-club.com/viewtopic. ... daad703557
Променили са го.
За теб може и да са глупости, но за ченгетата, които НЕ виждат в талона на колата и на караваната колко тежи и съответно не знаят общата маса, не е така. Друг е въпросът, че могат да се заядат и за превишаване на максималното натоварване, което може да понесе колата, защото тези цифрички, които дават инженерите, не са там случайно.
kolcho - специалист
Chefo77 написа:
Само за информация:

ПРАВОСПОСОБНОСТ НА ВОДАЧИТЕ НА ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Чл. 150. (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) Всяко пътно превозно средство, което участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, трябва да се управлява от правоспособен водач, освен когато превозното средство е учебно и се управлява от кандидат за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство по време на обучението му по реда на наредбата по чл. 152, ал. 1, т. 3 и при провеждането на изпита за придобиване на правоспособността по реда на наредбата по чл. 152, ал. 1, т. 4.

Чл. 150а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) За да управлява моторно превозно средство, водачът трябва да притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него превозно средство.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 19.01.2013 г.) За определяне правоспособността на водачите моторните превозни средства се делят на следните категории, различни от тези по чл. 149, обозначени с латински букви:
1. категория АМ - мотопеди -
******************************************************************8
6. категория В - моторни превозни средства с допустима максимална маса, която не надвишава 3500 kg, проектирани и конструирани за превоз на не повече от 8 пътници плюс водача; моторните превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, която не надвишава 750 kg; без да се нарушават разпоредбите на правилата за одобряване на типа за съответните превозни средства, моторни превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, надвишаваща 750 kg, при условие че допустимата максимална маса на състава не надвишава 4250 kg;

Източник: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345

Изводи:

1. За нуждата от теглич си невероятно прав.
2. Твърдението ти за непременната нужда от "категория" / внушението е "различна от кат. В"/ е невярно - колегата ясно е заявил, че търси нещо с минимални размери, а караваните с дължина около 4 м рядко са по-тежки от 600 кг., така че никаква по-специална категория от обичайната няма да му е нужна.

Съвет:опитвай се да не въвеждаш в заблуждение колегите във форума, проверявай си инфото, демек :wink:

Иначе, още със съвета на колегата gogyto / браво на него!/ проблемът бе изчерпан!
Айде, наздраве на всички рибари от мене :partyman:
profesionalist_wood - майстор
Значи,мога да си карам спокойно каравана без да ми е нужна категория за нея?
Chefo77 - майстор
Надявам се си наясно, че в документите на караваната не се вписва собственото тегло, а допустимата И маса, иначе нямаше да го пишеш това за 600-те килограма. Каравана 580 килограма собствено тегло, се вписва над 800 като стой та гледай. Каравана 2 метра е смях в залата, по-добре бус.
Също така се надявам си успял да прочетеш последния ми пост, след като съм разбрал, че са променили закона, но и че няма никакъв смисъл да се заяжда с ченгетата поради липсата на необходими документи с указаното точно тегло на двете средства и т.н. 'Щото на пътя, пред униформените, с нередовни или по-скоро непълни документи, оправданието "Кольо от форума ми каза така" не важат.
И не на последно място ... защо ми даваш съвети, след като не помня да съм ги искал? Съвсем спокойно можеш вместо да се правиш на интересен, да го задържиш за себе си. Ако ми трябва, ще поискам.

Профи - да, можеш. Масата на колата + караваната не трябва да надвишава 4250 килограма, но задължително и в двата талона трябва да има отбелязана допустимата маса на двете средства - и тя сумарно не трябва да надвишава 4250 килограма.
profesionalist_wood - майстор
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 9833682749

Тази ще стане ли? Аз карам Форд Ескорт но не помня колко тежи,имаше 2500кг не съм сигурен :?
Chefo77 - майстор
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2910427546

Тази е малко по-скъпа и по-малка, но пък по-нова и с тоалетна...
kolcho - специалист
Chefo77 написа:
profesionalist_wood написа:
Значи,мога да си карам спокойно каравана без да ми е нужна категория за нея?
Chefo77 написа:

Профи - да, можеш.

Открийте разликата!
:wink:

Тема "Разглобяемо преносимо бунгало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: