• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
MIRO_073 - майстор
Chefo77 написа:
Аз какъвто и лентов шлайф да ти препоръчам, той няма да има нито ефективността, нито леснотата на цикленето. Замисли се - машинката тежи 4 кила и шкури с шкурка с контактна площ 76х165 мм. Циклачката е 60 кила и го прави с 300х300. Това, което тя ще направи за един ден, ще го правиш поне 4. Без ръце ще останеш. И без колене. И накрая пак има рискове. Като добавим цената, започваща от 200+ лева (зелен Бош го имам за минимум), шкурки по 2 лева (Райдър, не вярвам да идат по-малко от 10-ина бройки от всяка едрина, за Бош изобщо не говоря) и съществуващия риск като непрофесионалист да изтървеш някое и друго местенце или пък да пропуснеш с финото да загладиш едрото, за мен лично не си заслужава да го правиш сам. Решението е твое, знаеш, а и съм ти далече да се втурвам да ти давам координати на циклача, така че аз полза нямам. Въпросът е да не си скъсаш задника, да потрошиш едни пари и накрая пак да викаш колега.
Мерси Чефо за отделеното време. Проблема е, че никои не иска само да ми изцикли паркета. Само пакетни услуги с лакиране и то с техен лак, а не аз да си го избера. Ако намеря човек само да го изцикли няма изобщо да се замислям. Ама изглежда че за 40-50 лева никой не му се занимава.
Chefo77 - майстор
За 20 квадрата 40 или 50 лева - БЯГАЙ! Само ще пребягат през паркета.
"Моят" циклач взема 5 + 1 (2) лева за циклене + фугиране. Но става убиец.
  • 1
  • 2

Тема "Търся дискова машина за циклене на паркет под наем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: