Аз така се надявах да се усвоят малко кинти по евро програми и да влезем в рекордите на Гинес с тези 5 лв на месец
. Тани, убиваш ентусиазма на "милиони" клиенти за покупка на проточен бойлер.

Тани написа: bai_bradyra, ако някой бърка тук, то това си ти! За да се затопли 40 литра вода от 10 до 45°С чрез реотан, се изразходва едно и също количество енергия и при двата бойлера.Някога, някъде казал ли съм нещо различно?
Тани написа:Второто нещо за което се заблуждаваш - ако ти ползваш 40 литра вода с температура 45°С без да я смесваш със студена, недей да мислиш, че и от обемния бойлер се източват 40 литра 85°С . От него се източват само 20 литра, които смесени с още толкова студена, стават точно с твоята температура. Енергията необходима за подгряване на 20 литра с от 10 до 80°С е абсолютно същата, като за подгряване на 40 литра от 10 до 45°СИ твърдиш, че в бойлер от 80 литра топлиш само 20 литра вода ??????След като си източил тия 20 л. останалите 60 л, на каква температура са- пак топлиш целия обем до зададената температура:lol: Я пак....
bai_bradyra написа:Точно това твърдя! За тези, които не знаят основни физични закони, може и да им се струва, че не всичко може да се обясни с теорията, но на практика бойлера е елементарна система и всеки завършил осми клас би трябвало да може да направи сметките по-горе. Вярва ти се или не, но са верни и останалите ще го потвърдят!
И твърдиш, че в бойлер от 80 литра топлиш само 20 литра вода ??????След като си източил тия 20 л. останалите 60 л, на каква температура са- пак топлиш целия обем до зададената температура:lol: Я пак....
Ползвал съм и то не от обща култура обемен бойлери знам, че след бръснене загретия бойлер включваше да доподгрява.
bai_bradyra написа:Ползвал съм и то не от обща култура обемен бойлери знам, че след бръснене загретия бойлер включваше да доподгрява.
bai_bradyra написа:............. Един или два уикенда съм обикновенно навън , някоя и друга командировка, да кажем, че ползвам около 22-25 дни. Трифазния ток засега не се ползва за друго. Сметките съм ги дал още на първа страница - 3-5 лв. на човек на месец за тия години. ............цитат от 11.02.2015:
bai_bradyra написа:Проточен. Ползвам 2 бр.21 кW Стибел Елтрон (на различни места в страната)Като купувах се колебаех между 18 и 21 кW, но реших да взема по мощния с по-голям дебит. Сметка 3-5 (три-петИма нещо гнило "у вашата баня")лв. на месец. И моля без: ти не се къпеш, ти не ползваш топла вода...
..............
boqnkov написа:bai_bradura, не знам какъв ти е бойлера, но тези които аз гледам са Сименс 21kW, и може да работи само на два режима. Единия е 10/14kw силна/слаба струя, другия режим е 10/21kw пак силна/слаба струя. т.е. ще имам един определен дебит вода с който ще ми е комфортно и това е. Няма да мога да имам хладка вода с малък дебит и съответно много вряла вода с голям дебит.Писал съм какъв е, но как да е... винаги може да имаш и при двата вида бойлери хладка вода с малък дебит ( от батерията пускаш колкото си искаш и смесваш със студена пак колкото си искаш) , и вряла вода ( зависи какво разбираш под вряла... тъщата ли ще щавиш
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: