Всичко за дърводелството
iavor - специалист
Поздравления =D> И практично и красиво !
Фитилчо - майстор
iavor написа:
Поздравления =D> И практично и красиво !
crez - майстор
Браво =D> значи не всичко е за изхвърляне :)
la_bamz - специалист
О не ... напоследък, се усещам, че се заглеждам постоянно до върелите, когато има изхвърлени стари мебели ... Колко много материал се изхвърля ...
Много по-интересно ми е да се опитам да пооправя някоя стара дъска отколкото, нови от борсата :-)
Естественно не винаги става със стар материал.
lavka86 - специалист
Много добре е станало, поставка и местенце за кучето. Браво.
la_bamz - специалист
Да се похваля преди седмица пак се разходих по "останките" на един познат :)
Прикачен файл:
Photo0109.JPG
Имам едно питане, някой от по-дебелите греди са били навън, т.е. ги е валял дъжд. Колко време им трябва за да изсъхнат. Повечето са били по строителни обекти. Извинявам се ако въпросът е тъп и за лошото качество на снимката.
griffin - майстор
Тоя път си добарал доста по тлъсти парчета :), ще имаш поле за вихрене хихихих. Боклучавия дядо коледа е бил много щедър.
la_bamz - специалист
Продължавам темата, започнах да си правя стелажче за рендетата и трионите, но не ми се използваше нов материал, за това изрових едни кофражни дъски от преди 4-5 години.бяха дебели 3-3.2 см станаха около 2.2 ( голямо рендосване беше но Stanley 5 1/2 си каза думата :heart: ). Знам че не са изгладени на 100 % но оставих, да ги мина с ренде и шкурка накрая. След това направих и първият си (доста неуспешен) опит за dovetail :
Прикачен файл:
dovetail 2.jpg
dovetail 2.jpg (115.71 KиБ) Видяна 2454 пъти
Прикачен файл:
Dovetail 1.jpg
Сега са залепени и съхнат.
Петък, още снимки :-)
griffin - майстор
Луфтовете с опилки с лепило или само с лепило запълни?
la_bamz - специалист
Лепило и много тънки конусни летвички, чувал съм че лепилото не трябва да е дебел слой, тук на снимката не е лепено. Ще пусна снимки после какво се получи. :partyman:

Тема "Едни изхвърлени дъски превърнати в ..... нещо :-)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: