• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 136
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Бойлерът няма ли схема на връзване, защо не я прочетеш? :cool:
volero - специалист
лира не е нов но е хубав и на добра цена затова го взех, но нямаше схема, клапани и прочие
За хидравличните връзки някой да знае нещо?
Andri01 - майстор
Какви хидравлични връзки в бойлер? Какво имаш в предвид?
volero - специалист
Хидравлични връзки на СК на Бош 4000 които са по 100лв на колектор дали имат заместител все пак ще съм със самойзточваща сиснема
Andri01 - майстор
Предполагам имаш в предвид гофрирани съединения от неръждавейка? Ако са такива за 1/2 4 или 3/4" няма проблем-има ги.но това са водни съединения,не хидравлични/ хидравлика и при наличие на масло!/.
volero - специалист
Чесно да ти кажа незнам какви са тия хидравлични съединения просто ги продавът към комплекта както стойката, но за стойката няма да плащам, а ще си я направя, а това незнам дали може да се пригоди нещо?
Andri01 - майстор
Предполагам е това,което ти казах. Но питай Л.Ганев по-добре,той се занимава с монтажи. Моите връзки на СК и после към бойлерите са такива.Даже съм си направил приспособление за монтаж на гайките :).
volero - специалист
Ами струва ми се че боша няма резба на изхода и входа, който е монтилал да помага!
kozl - майстор
volero написа:
Изникна един въпрос, каква защита се слага на бойлера за прегряване в смисъл механична, клапан на налягането или нещо такова като на обикновените битови бойлери, и ако да къде, защото по принцип се слага на студената но на бойлера който взех 250литров подов монтаж изходите не са от долу, ами отстрани разположени на различна височина и смятам че няма значение къде ще се сложи?
Тая защита с клапана не е по преграване, а сработва по налягане и целта е да предпази бойлера от > налягане. За прегряване на мен монтираха клапан. Сондата му е в отвора за контрол на температурата, а самия клапан е вързан като консуматор на гореща вода и изхвърля гореша вода в канализацията. Този клапан не е предназначен да предпазава бойлера от прегряване, а предпазва цялата система от прегряване, като чрез изпускане на гореща вода в системата влиза студена и я охлажда.
Е има загуби на неоползотворена вода излята в канализацията, но предполагам тези загуби ще са по-малки от възстановяване на повреди по системата.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 136

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: