• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
Привет.
След дълга употреба бутоните трябва да се натискат все по-силно за да направят контакт. Аз съм рециклирал по трудния начин, като изрязвам парче с контактната площ от нов бутон със същия размер и го залепвам на мястото на изрязаното старо. Обаче е трудоемко. Имам някакво проводящо лепило, но то цапа и се изтрива и според мен не е подходящо.
Дали няма някаква "боя", специално за такава цел, която да става за рециклиране на еластични бутони?
hidrazin - майстор
За каква клавиатура точно става дума? Щото гумени бутони бол.
Гумички за дистанционно управление
:partyman:
novgradski - специалист
Ако търсиш токопроводима боя - пробвай с тази дето се използва за ремонт на прекъснати нагреватели на задното стъкло на автомобил (срещал съм в Бриколажа).Иначе преди доста години съм "си играл" на калкулатора ,като се изтърка графита от гумичките на бутоните -лепях с "каноконлит" парченца Al-фолио,но... е нетрайно....само разбираш че това е проблема и...съм се отказал.
kozl - майстор
hidrazin написа:
Гумички за дистанционно управление
Е благодаря, това ще го пробвам, поне не е скъпо. Преди малко бях в магазина познат като Конрад и там предлагат точно това дето ми трябва, двукомпонентно мазило, обаче един комплект е 74 лв, и с поръчка ще пристигне след около месец.
ditronix - специалист
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... e&_sacat=0

Aз ползвам това. Много е икономично- като го разбъркам с отверката, че пълнителя се утаява с времето, и с това, дето е останало по нея възстановявам контактните пъпки на половин дистанционно за телевизор. ДУ стават по-добри от нови. Ама трябва да имаш агент да го донесе от Щатите :-D
hidrazin - майстор
Ей това също върши добра работа - пробвано.
Паста графитна 2ml
kozl - майстор
Е благодаря ти hidrazin - е. Поръчах пастата. Събота - неделя ще я пробвам за телефона на тъщата.
hidrazin - майстор
:? Какъв телефон бре?
kozl - майстор
Е са немам снимки - Панасоник - домашен, безжичен със секретар с мини касета, ама дрът. Неколко пъти съм му сменял акумулаторните батерии.
hidrazin - майстор
Аааа... Добре. Рекох да не е някой GSM че там батоните са друга бира.
  • 1
  • 2

Тема "Рециклиране на бутони от еластична клавиатура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: