Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mitko414 - специалист
Не съм предполагал, че ще пусна тема от този род, но се случи.
Нямам идея как може да се разглоби тази батерия:

Изображение

Изображение

Изображение

От няколко дни капе, не е дразнещо засега, но е ясно, че от само себе си няма да се оправи.
Батерията е на повече от 10 години, италианско производство (за това не съм сигурен).
Първото, което опитах, беше да махна капачето на втората снимка, но без успех и затова реших да питам преди да съм го ос..ал тотално.
kozl - майстор
Според мен под врътката, това което прилича на камбанка се развива. Но за да не нараниш "камбанката" ще ти трябва здрава гума 3-4 мм и подходящ водопроводен ключ с вдлъбната основа или чираци за тръби.
crez - майстор
Според мен капачето е на резба,опитай да го развиеш.
mitko414 - специалист
Благодаря за идеите, довечера ще пробвам.
crez - майстор
mitko414 написа:
Благодаря за идеите, довечера ще пробвам.
Пиши какъв е резултата. Камбанката по спомен е само декоративна, ще излезне щом свалиш врътката.
mitko414 - специалист
crez,
Ти си прав, клипче -- 46 секунда.

Гугъл, ако го питаш както трябва е страхотен -- още резултати. :)
magi208 - специалист
Всичко на този свят се разглобява !
А някои неща дори е възможно да се сглобят отново :)
mitko414 - специалист
Резултат от снощи.
Капачето не беше на резба - подава се на около милиметър само, няма как да се захване.
Камбанката е на резба. За нея се наложи първо да я черпя едно Меглио, защото не се подаваше отначало.
Развих патрона за проба (наложи се да разпробия винта, нищо, че беше бронзов, така и не тръгна), обърнах гумичката в основата му и сега не капе.
То и преди не капеше кой знае колко -- около 200 мл за 8 часа.
За всеки случай при следващото ми минаване през ВиК части, ще си купя резервни патрони.
krasi92 - майстор
Чест ти прави че след като имаш някакъв резултат го споделяш във форума.Малцина са тези дето го правят. =D>

Тема "Може ли да се разглоби тази батерия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: