• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 48
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
Radoslaw написа:

s_s1,това би трябвало да е модулът с ламбда сонда в твоя котел.Ти кажи,той във всеки момент ли регулира оборотите на вентилатора,в зависимост от показанията си.Тъй като в спора дотук изобщо не става ясно как ламбдата вдига КПД на котела.

Само да допълня,цената от 1000 лв ,за която споменах в съседна тема,съм я взел,също от съседна тема(горелки Kostrrzewa)
http://www.ogrzewanie.sklep.pl/pl/p/Pal ... 16-kW/4743
Туй ,че някои хора ,когато спорят трябва да са 100% сигурни в това ,което пишат.
Да, модула изглежда точно така, но е с надпис estima. В тази тема описах доколкото мога как работи този модул. viewtopic.php?f=10&t=43381&p=674341#p674341
stilian20 - специалист
Колко килограма въздух са необходими за изгарянето на един килограм пелети?
stilian20 - специалист
При Ламбда=1 са необходими 6,1кг въздух за 1кг дърва.
А колко ли ще трябва при ламбда= 1,5 – 1,7
според мен ще са 10-12кг но дали е така?

Прикачен файл

lambda=1.jpg
lambda=1.jpg (57.34 KиБ) Видяна 2303 пъти
stilian20 - специалист
Според формулата ламда да е 1,5-1,7 въздуха трябва да е: 9,15-10,37 кг.

Прикачен файл

afr.jpg
afr.jpg (4.94 KиБ) Видяна 2270 пъти
ivanovbg - майстор
Да правилно смяташ. Слагай един дебитомер на пътя на вентилатора и дозирай :partyman:
stilian20 - специалист
Няма да се учудя след няколко години на котлите да има и MAF и MAP сензори и по два кислородни сензора за да могат да си следят и катализатора. :lol:
ivanovbg - майстор
Мда :lol:
Иначе ето една схема за светодиодна индикация на теснолентова сонда. Няма да е вярно, но за експеримент става. Сваляте си сондата след катализатора от колата - предполагам на повечето от вас катализатора отдавна липсва. Та с нея и следната схема пробвайте.
Изображение

Иначе истината е в това - Изображение

П.П. Забелязах грешка в схемата на колегите от фиат форума. Анодите на диодите май се свързват към + ама трябва да се погледне в спецификацията дали му трябва съпротивление.
Последна промяна от ivanovbg на вт фев 24, 2015 8:48 pm, променено общо 1 път.
stilian20 - специалист
дисплея и сондата от долната снимка маи бяха широколентови маи а до колкото си спомням и цените бяха незадоволителни :-D
ivanovbg - майстор
Така е, но качеството си струва и резултата е гарантиран. Да не говорим, че става и за тунинг не само на котела и цяло лято няма да стои в кашона.
Нали някои от вас са си направили горелки на пелетрон и виждат разликата с горелките от 1000+лева
:partyman:
stilian20 - специалист
дали тази китайка няма за 1волт сонда която пак показва AFR 10-20 няма да ми свърши работа и след нейния монтаж една сверка с газ анализатор? Лошото е че почва от 10 а не от по малко.
Благодаря ти че се включи в моя монолог който бях започнал.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 48

Тема "Ламбда контрол на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: