• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 48
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Ще показва същото като светодиодната стълбица от схемата.
stilian20 - специалист
а за втората ламбда сонда си прав моята не се ползва от две години след като махнах двата катализатора но не я знам каква е.
ivanovbg - майстор
Същата си е :wink: Става. Теснолентова с отопление. По чувствителна е на кислород. Нали по нея се съди за изправността на катализатора, а след изправен катализатор кислород почти няма.

Може наместо светодиодна стълбица да се ползва това http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=12033
С въвеждане на коефициенти резултата може да се в ламбда, а не напрежение. С такова съм си направил да ми отчита МАП сензора директно в килопаскали.
stilian20 - специалист
Може ли да обясниш как ще стане това, че не съм завършил слаботоково а силнотоково, което не ми върши работа в този случай.
и как се вкарва коефициента и колко ще бъде той.
fox_vt - майстор
Схемата е грешна но и със вярната схема с теснолентова сонда няма да стане гарантирам :wink:
ivanovbg - майстор
Така си е.От доста отдавна го казвам, но хората искат да си правят експерименти.
Иначе схемата беше първата от https://www.google.bg/search?q=%D0%BB%D ... 80&bih=613

Та за настройка на котел може би по удачно е да се сложи датчик на СО - въглероден окис. При наличието на този газ имаме неефективно изгаряне.
stilian20 - специалист
ще ме накарате да си смъкна предната ламбда сонда от колата за проба.
какъв ще е коефициента при широколентова да мога да си сметна волт към ламбда ?
stilian20 - специалист
Ако може и s_s1 да каже каква е неговата сонда или да ни напише нейният номер ?
6osi6 - майстор
ivanovbg написа:
... за експеримент става. Сваляте си сондата след катализатора от колата - предполагам на повечето от вас катализатора отдавна липсва. Та с нея и следната схема пробвайте.
Така може някой да се заблуди, когато катализатора е отстранен след корекции на компютърната програма.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 48

Тема "Ламбда контрол на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: