• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Интересно, че от начало бяха 47-48 и след няколко вкл. и изкл. в ел. захранване се появиха 50 :? . И утре е ден.
filmatoplo - майстор
Хвана ме натясно, не разбирам от тоци, свързвам ако тръгне платката добре, ако не тръгне не разбирам от такива напрежения,. имал съм случаи уж при изключено положение на някоя електроника да подава светлина проверено с фазомер, но не съм пипал с ръка дали удря ток -не се смейте нямам диплома за елекроинженер. пиши какво става.
Evgeniy - майстор
Предполагам, че е някаква утечка и се хваща от високоомния уред. Закачи някаква лампа за товар и предполагам ще изчезнат.
jabata - специалист
И аз мисля че е същото. Има някаква утечка, и понеже волтметъра има много голямо вътрешно съпротивление, успява да хване такива неща. Другия вариант е, ако са много кабели един до друг, и всичките са високотокови да се появява индуцирано напрежение. Прегледай кабелите, и виж как са им изолациите, ако има много кабели един до друг ги раздалечи ако можеш.
stilian20 - специалист
jabata написа:
И аз мисля че е същото. Има някаква утечка, и понеже волтметъра има много голямо вътрешно съпротивление, успява да хване такива неща. Другия вариант е, ако са много кабели един до друг, и всичките са високотокови да се появява индуцирано напрежение. Прегледай кабелите, и виж как са им изолациите, ако има много кабели един до друг ги раздалечи ако можеш.
и да няма навити
filmatoplo - майстор
Ай ся, ше даваме уроци на Ганев :wink: по ел, той спи в постанцията.
stilian20 - специалист
filmatoplo написа:
Ай ся, ше даваме уроци на Ганев :wink: по ел, той спи в постанцията.
Там тока е различен, а и той зададе въпроса ние само отговаряме.
filmatoplo - майстор
:) Да на шега го казвам всеки съвет е важен и ще допренесе за разрешаване на казуса. Ама Ганев е стар познайник на тоците, или е свикнал с киловолтове че сега му иде терсене с 220волта,има ли развитие. Чакай сега, поляхте ли първата вечер начинанието :drinkers: :?щото ако не.
n.ganev - майстор
Докладвам. Натрупване на грешки: 1. Умора на Ганев :lol: . 2. Днес забелязах, че батериите на мултицета са уморени и те - смених ги и 3. По ваши съвети и ново измерване при вързан шнек включих една пробна лампа. :weedman: Голям кеф нищо не гръмна и всичко е ТОК. Благодаря на всички. Бая тежък ден имах вчера и явно ми беше залепнало някое реле. Феролито ще стартира в събота.
filmatoplo - майстор
:supz: радвам се всичко е ок, особено това че няма фабричен дефект и нередност при свързване. В събота -пуск, прати едно кило глоба докат чакам, ами изчаках се бе човек. :) .
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: