Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
Тези малките запалки на пелетните котли и горелки, ит т.н. те са макс киловат, обаче те са точно при пелетите, и нагряват точно там, което нагрява един малък участък, но качествено, и поради тази причина се палят. Ако ползваш сешоар, както мислиш ти ще грееш целия поток, което означава автоматично разпределяне на топлината на в пъти по-голяма площ.
Това е разликата, в единия случай грееш, много близо до пелетите, в другия грееш целия въздух който се надяваш някога да загрее пелетите и да ги възпламени.
lz2skt - специалист
Гледах клип в нета ..с пистолет за горещ въздух вместо запалка....даже съм чувал,че първообразните пелетни горелки така се палели....
filmatoplo - майстор
Това го има, доста котли имат такива запалващи устройства като пистолет за горещ въздух.
stomanata - специалист
Ок, дебела тръба (вътрешен около ф60) и в нея 3 открити реотана
по 1кв и след това редукция към малък отвор, който ще се намира до
големият за въздуха или концентричен в него???
Абе ще го побългаря аз него :)
plamenmaistora - специалист
ами тогава си карай на ток :lol:
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
Това го има, доста котли имат такива запалващи устройства като пистолет за горещ въздух.

След като и Herz са с такъв,само ,че естествено си е тяхна разработка.
lz2skt - специалист
Няма ли някой с заводска горелка до 30кв да сподели с какви параметри е вентилатора и -дебит, мощност и евентуално параметрите на вътрешният шнек ако има-мисля ,че това са важни неща за сглобяването на самоделка ,а и да знае човек какво да търси

Тема "От къде купувате отделните компоненти за пелетна горелка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: