• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
Прибирам се една вечер след работа, котелът спрял, мига един червен диод, аларма шнек. Голям филм беше, щото трябваше да извадя от бункера 100 кила пелети за да стигна до шнека. В пелетите е имало един дърводелски винт, който блокирал шнека. НО! Моторът на шнека се включва с тиристори, щото ако е с реле или контактор, бързо ще нагорят контактите. Мери се тока през тиристорите и при превишаване защитата изключва. И сто винта да намери котелът, моторът няма да изгори! Моторчето 60 вата(не 180), редукторът по-малък от малкия на снимките от предната страница. Шнекът престърган и по диаметър, така че плътно да приляга в тръбата. Освен от твърд чужд предмет, шнекът няма как да затегне. В задния му край с два капсуловани лагера на разстояние един от друг, не с един. Като работи, мърка като коте. Нищо свръх сложно и непознато. И тия работи се знаят поне от по-миналия век. На снимката: сложени два редуктора един след друг. Вторият толкова голям, все едно ще трошим камъни. Въртящият момент сигурно е достатъчен и валяк да помести. И всичко това, не че не знаем как трябва да бъде, ами ей така от любов към хаоса! Ако сложим на кантара от едната страна икономисаната стругарска операция, а от другата излишно тежката конструкция, кое ще е по-евтино? Нищо лично! Просто коментирам конструкцията с най-добри намерения. Може пък някой, който има достъп до машини и майстори да се възползва.
Поздрави на всички и успех!
s_s1 - специалист
Не знам защо, но си мисля, че последните няколко мнения нямат отношение към темата: РАЗХОД НА ПЕЛЕТИ.
filmatoplo - майстор
Оня ден монтирах горелка Грейко 20 на котле Дакон 16, топли къща на 1 етаж 100 квм, разход за 24 часа 17кила слънчогледови пелети, има стаен термостат Салус rt 500rf. изглежда ми много добре разхода, колко да падне, като се има предвид че клиента пожела да гоним температура 23,5 дневна и 21 нощна.
s_s1 - специалист
filmatoplo написа:
Оня ден монтирах горелка Грейко 20 на котле Дакон 16, топли къща на 1 етаж 100 квм, разход за 24 часа 17кила слънчогледови пелети, има стаен термостат Салус rt 500rf. изглежда ми много добре разхода, колко да падне, като се има предвид че клиента пожела да гоним температура 23,5 дневна и 21 нощна.
Наистина много икономично. Сигурно има много добра изолация.
шоп - майстор
filmatoplo написа:
Предполагам огромно влияние оказват и + температури навън. По мои наблюдения за София за последните 72 часа диапазона на t е от +3 до + 13 градуса - 95% облачно.
filmatoplo - майстор
Още му е мерак на човека и температурата е висока, котела гони 70гр,и стайната е нагоре по термостат. Пелетите никой не знае колко са калорични, защото са насипно състояние без данни за тях. Затова с тях разхода е толкова, ако гори супер качество дървестни вносни -разхода ще е по малък с20-30 % ,но всичко е заради цената на горивото.
batboby - напреднал
Сега погледнах и резултата при тези температури е 30кг за 48 часа за близо 200кв.м и БВГ със слънчогледови пелети.
джеки - специалист
за сряда ,четвъртък и днес общо 23 часа работа на котела разход около 50кг. От началото на сезона до днес 3250кг. отоплявам 150 кв. + 150л боилер. Котела работи само през деня. Ако го оставя да работи денонощно разхода мисля че ще е убииствен
stoyanstoyan - специалист
От четвъртък до днес разход под един чувал :-D ,само за топла вода за 200кв. и 150л бойлер. Температура 20 гр.
filmatoplo - майстор
:) Ади де -обещахте да споделите разхода си за зимния сезон :wink:
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: