• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Вече трябва да си го получил на ЛС :-D
filmatoplo - майстор
Запалката не видях, от къде се купува цена, каква е алтернативата за запалка на Феролито по евтино, с тръбичка ли е или се разчеква старата.
n.ganev - майстор
Запалките ще разкардача в събота. Иначе колега от форума беше писал преди година мисля и аз се обаждах в Ст.Загора - ф.Реотан.
filmatoplo - майстор
Не официален тест на Совалката Ферари правен ли е.Разсъждавам си на глас ,примерно Ако платката на Фероли подава 50% въздух, това на колко % отговаря на Натурелската платка. Или как биха се премерили оборотите или там ампеража или деда знам коя токаджийска дума ще се ползва за да се уеднаквят нещата.
n.ganev - майстор
Този въпрос си го зададохох отдавна, но ще имам отговора скоро. Със сигурност по раговори със колеги %та ще е малък, а и при първоначален пуск на тезгяха вентилатора бръмна яко.
gogobg - помощник
Е как е градски подкара ли я, че утре съм в Дряново!
n.ganev - майстор
Утре.Човека беше на Банско и днес се прибира, а не исках да безпокоя майка му да слиза два етажа.
gogobg написа:
утре съм в Дряново!
Имай късмета да не се обадиш :проба:
iceheart - специалист
n.ganev написа:
Този въпрос си го зададохох отдавна, но ще имам отговора скоро. Със сигурност по раговори със колеги %та ще е малък, а и при първоначален пуск на тезгяха вентилатора бръмна яко.
Днес вече ми остана време да направя тестове с вентилатора и да измеря стойностите за да ги съпоставя спрямо оргиналните. По-късно ще ги направя като таблица и ще ти я пусна. Интересното беше, че при замерванията резултатите излезнаха доста изненадващи. Оказа се, че съпоставените спрямо оргиналните степен 5 = 31%, а 200 Pa = 35% и степента за продухване 6 = 100%. От 1% до 50% има значително покачване в мощноста на вентилатора, а от 50% до 100% в пъти по-малко. Това може да се дължи на самата марка вентилатор, но не ми остана време да направя тест с друг, така че нямам база за сръвнение все още. Направих замервания през 10 Pa от 10 до 200 и на процентите от 1 до 100. Данни има достатачно за да се направи сръвнение и след малко когато ги направя в табличен вид ще ги имате. Утре при пуска ще ги пробваш и ще видим...... Замерванията са направени на сухо, а не в работна работна среда, едва ще има разлика, но да се знае. Смятам, че е добре при настройката да се започне от по ниски стойности и да се нагласи по "слух" :-D :-D :-D Тестовата горелката е Ferroli P7. Дано съм помогнал.

За това става дума.

Прикачен файл

Ferroli P7 - NPBC V3M.jpg
Ferroli P7 - NPBC V3M.jpg (71.55 KиБ) Видяна 2672 пъти
Последна промяна от iceheart на пет фев 27, 2015 9:50 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) За сега не разбрах, по натам ще светна. Успех утре.
iceheart - специалист
Филме поправих поста, виж сега дали ще ти стане ясно..... :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: