• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Защо ,старият ми компресор на табелката пишеше 2000 об/мин ,немски на ГДР

Прикачен файл

CIMG3973.JPG
lov - майстор
Да 2000 но това са максимално допустимите обороти и след това има БУМ. Но и не си мисли че на максимални обороти ще извадиш максимален дебит. Ще ме извиниш че все пиша по спомени но нямам време да се разровя че върша в момента и нещо друго. Но такива компресори над 1100-200 оборота няма как да минат без активно водно охлаждане. Разрови се в офроуд форума там май имаше доста писано по темата.
shotik - майстор
Не съм регистриран там и не знам дали ще мога да търся,но в случай на загряване ,има щуцери на главата и мога да сложа радиатор за охлаждане,трябва ми колкото се може по - голям дебит на въздух,като по техн.данни за този компресор е 270 литра /минута, това се приближава към 300 литра /минута за пясъкоструен пистолет.
Той няма да се ползва по цял ден,основно ще е за почистване на малогабаритни части на велосипеди,които ремонтирам ,може един ден да се работи по няколко часа и то не непрекъснато,после може и седмица да не се ползва.

Чел съм за разни самоделни компресори,за охлаждане, за добавяне на разни компоненти,но има много противоречия ,кой прав,кой крив,не знам ,като почна да го ползвам ще разбера.

Допълвам,че сега ми писаха ,че дебитът от 270 литра /минута е при 1500 об/мин,аз ще имам около 100 об повече при тази шайба ,която съм подготвил.
lov - майстор
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=42895 ето една от темите там дето много ще ти помогне.
И още една темичка на самоделни компресори
http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=5327.60
Аз в къщи за други цели ползвам два компресора вързани последователно но първия е пластинчат с голям дебит но максиманото налягане е 2,5 атм. и след ресивера го подавам на един бутален от хладилен агрегат вече за по високо налягане.
Като споменах за пластинчатия се сетих че един познат се беше запалил на темата песъкоструйки и диреше пластинчата вакум помпа от промишлени доилни агрегати защото ставала и за копресиране с доста големи дебити но не знам какво направи.
shotik - майстор
Снимката от страницата ,на класиккар ,на която се отваря е като на моя компресор

http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=5327.60

Ами ще чета и тук,въпреки ,че ми се струва да съм я преглеждал .

На другия линк ,над 120 страници ,ще ми дойде много,вероятно ще го направя ,преди да съм я прочел :? :lol:
lov - майстор
Там в сметката човека развърта компресора на 700 оборота !!! :?

"обороти на мотора / обороти на компресор = шайба мотор / шайба компресор

2800 / 700 = 210 / шайба компресор

шайба компресор = 55мм 8))
shotik - майстор
lov написа:

Прочете ли ,че това е грешно , 55 мм е шайбата на електромотора !

В случая може за друг компресор да е писано,нищо ,че е снимка на някакъв друг.

Ще стане моя компресор ,няма да не стане ,нали писах ,че съм правил проба вече с друг електромотор.
lov - майстор
shotik написа:
lov написа:

Прочете ли ,че това е грешно , 55 мм е шайбата на електромотора !

В случая може за друг компресор да е писано,нищо ,че е снимка на някакъв друг.

Ще стане моя компресор ,няма да не стане ,нали писах ,че съм правил проба вече с друг електромотор.
Объркал е местата на диаметрите на шайбите. Макар че на снимката шайбата на компресора не ми се вижда да е 210мм и предавателното отношение е 1 към две май. Или компресора го кара на 1500об./мин.
За пробата ясно но исках да ти обясня че това не е двигател с клапани и повдигачи. Тука са пластинчати и след определени обороти главата не се пълни поради високата скорост на засмукване и от цялата работа файда никаква. Остава само по високото греене и износване.
Дори сега звъннах на сина да се произнесе професионално по темата и отговора е че максималното е не повече от 1700 и от там на горе си е чисто извращение. Обеща и снимки от як компресор.
  • 1
  • 2

Тема "Замяна на трифазен с монофазен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: