• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Следващите. Общ поглед на сглобката.

Прикачен файл

26022015728.JPG

Прикачен файл

26022015729.JPG

Прикачен файл

26022015731.JPG

Прикачен файл

26022015732.JPG

Прикачен файл

26022015734.JPG
bimbaeco - майстор
Браво, Ванка, само не каза за кого е второто :-D
nikolson - майстор
ZEDYCUS написа:
Мислих и по тоя въпрос, може и до там да се стигне, ако се получат нещата. Следете ОЛХ :razz:
Да чакаме ли?
ZEDYCUS - майстор
Припаснах челните плочки от кофражен шперплат за да прилепват плътно, без луфт. С дисковия шлайф и едно малко ренденце се получиха нещата. И ги захванах с винтове на място. Последно боядисах кантовете на кофражния шперплат за да не дърпат влага с двукомпонентен полиуретанов лак за паркет. Без челата се отварят на 23 см челюстите, с челата отваря до 19,5см. Кажи речи 9 инча стана, това може да се увеличи с преместване на задната опора напред към винта.
Имам идея да направя и няколко с изваждащ се палец(чеп :lol: ), но ще помисля.
Това е финала, сега остава да се тества пазара. :-D :partyman:

Мерси Мишо, на който го хареса ще е :razz:, има вариант и двете да заминат. Поръчал съм още две партиди, материал. Все ще остане и за мен. :-D

Прикачен файл

26022015735.JPG

Прикачен файл

26022015738.JPG

Прикачен файл

26022015739.JPG

Прикачен файл

26022015740.JPG

Прикачен файл

26022015741.JPG
Последна промяна от ZEDYCUS на чет фев 26, 2015 9:52 pm, променено общо 1 път.
ZEDYCUS - майстор
nikolson
ZEDYCUS написа:
Мислих и по тоя въпрос, може и до там да се стигне, ако се получат нещата. Следете ОЛХ :razz:

Да чакаме ли?
Чакайте, трябва да посмятам и утре ще ги напускам на онова място. :partyman:
profesionalist_wood - майстор
Браво! :prayer: За дърворезба са перфектни!
griffin - майстор
Идеално са станали, направо като купешки.
Фитилчо - майстор
Страхотно е станало !!! :prayer:

Успя ли да вземеш чертежите от лазера? :razz:

Просто ме кефи да си правя нещата сам :goodman:

Бих направил оста отпред и въртока от неръждавейка :razz: могат и да се плоират...

Една забележка имам - калпачати гайки вместо нормални . :^o

Бих направил повече фаска , бих заварил изцяло - на етапи за да не се изкриви и бих го запилил перфектно :supz:
ZEDYCUS - майстор
:) Къде продават калпачати гайки, да коригирам грешката, не съм виждал по Пловдив. Тея са с тефлонова лента и са заоблени отгоре. Моите чертежи не се намериха, но ми направиха копия, не си прегледал файла дето пратих по нагоре.
Неръждавейка,според мен няма нужда. Пък като ръждяса въртока , тамън няма да се хлъзга в ръката. :razz:
И на етапи да е заварката, цял шев ще дръпне много, гаранция. Има вариант да направя горещо поцинковане, завода е наблизо, но това ще оскъпи менгемето с 20-на лв . Тежи към 13кг, всичко.
Важното за мен е, че се получи сглобката и ще е стабилно. :partyman:
EDI - майстор
Ай стига издребняване, след 10 деня работа менгемето ще придобие работен вид и никой няма да обръща внимание на фасона.Той е само за бъдещите купувачи :-D . :-D :lol: Идеална работа, Ванка. :partyman: А такива гайки требе да има из всички железзарии.Аз съм си купувал М10 и М12.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Дърводелско менгеме за тезгях ( копие)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: