• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
Evgeniy По този начин много мръсотия ще отива в басейна
filmatoplo - майстор
твоята помпа ще се справи, ползвал съм същата за зареждане на слънчеви инсталации с гликол, какви напори преодоляваше на височина над 15-20 метра, смених я с грундфос понеже при мен търся н ас лягане до 5 бара, а райдера ми надуваше до 2 бара, така че при теб едва ли ще има съпротивление 2 бара освен ако филтъра се запуши..
saraneron - специалист
Спиралата е добре да е сложена на покрива хоризонтално или под малък егъл на земята!През лятото слънцето пече почти вертикално!Ако е на оградата ще ,,вижда,,само най-горната навививка,другите ще са в сянката и!
filmatoplo - майстор
Абе то е ясно че ще е на покрива, ама Стиви да си реши,
stiv1961 - майстор
Оградата ми е ориентирана север-юг. Слънцето ще ,,вижда" най- горната навивка само посред обяд, така че няма проблем с нагряването. Проблема, който си мисля че ще се получи като духне някой силен вятър дали басейна няма да тръгне като кораб( което е малко вероятно) или оградата няма да се срине я в басейна, я в комшиите :-D .......... на покрива ще е, само трябва да ги направя по- лекички за да могат лесно да се демонтират есенеска :)
stilian20 - специалист
направи ги 4х50 метра хем ще е по добре за помпата и дебита ще ти е по голям
stilian20 - специалист
Колко градуса ти е водата лятото и колко искаш да бъде?
stiv1961 - майстор
От сондата излизат 21-22 градуса, искам да станат 25-27- не повече.
шоп - майстор
stiv1961 написа:
От сондата излизат 21-22 градуса, искам да станат 25-27- не повече.

да няма грешка?
вкъщи от сондажа лятото излизат 13 градуса, зимата 11 !
stiv1961 - майстор
Тц, няма грешка :) , сондажа е около 40 годишен и съм му мерил температурата многократно през тези години. Не се учудвай, на 200 м от мен един приятел има сондаж с мин. вода 45 -47 градуса :) , има си изградено парно, басейн отвън и те така :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Топло от Слънцето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: