Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
pkrastev - специалист
Незнам нали ще успея да кача няколко снимки но първо да обясна за проблема ми.Значи става въпрос за панелно жилище. Захванал съм се за един лек ремонт който си го правя сам но немога да реша проблема със стената която е между кухнята и терасата.Аз искам да я бутна за да се палучи една цяла стая но един казва бутай смело друг казва че била носеща и незнам какво да правя а времето си върви?

Прикачен файл

S4030092-1.jpg
S4030092-1.jpg (90.46 KиБ) Видяна 8432 пъти

Прикачен файл

S4030093-2.jpg
S4030093-2.jpg (106.93 KиБ) Видяна 8432 пъти

Прикачен файл

S4030094-3.jpg
S4030094-3.jpg (106.38 KиБ) Видяна 8432 пъти

Прикачен файл

S4030097-4.jpg
S4030097-4.jpg (108.01 KиБ) Видяна 8432 пъти

Прикачен файл

S4030098-5.jpg
S4030098-5.jpg (106.96 KиБ) Видяна 8432 пъти
masterval - майстор
Както и да я снимаш, това е външната стена на панелката, ако я бутнеш, ще береш грижи. Намери във Форума постове за усвояване на балкон, ще ти е от полза.
velsi - Почетен майстор
Абе ако става дума за стеничката под прозореца (където е бирената бутилка) бутай смело, но не пипай рамката (колоните и трегера).
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:26 am, променено общо 1 път.
Profi Stroi - специалист
Независимо от строителството на балкона можеш да си къртиш но....
По пътя на логиката и от видяните снимки мога да ти кажа понеже не си последен етаж балкона ти носи допълнителен товар от 2-3500 кг
Това разбира се допустимо ако отдолу под теб не е къртено и е укрепен и неговия балкон
Ако заваркките са здрави и т.н
Ако те притеснява нещо можеш да направиш подобно укрепване като на 1-та снимка
Стената която можеш да бутнеш е тази под дограмата
Остатъка като трегер можеш само да разширяваш - не и да свалиш изцяло-той е носеш на 100 %
Ако обаче го свалиш ще ти е по широко но отговорноста си остава твоя

Прикачен файл

10.jpg
10.jpg (76.47 KиБ) Видяна 8340 пъти

Прикачен файл

P1030879.jpg
P1030879.jpg (111.87 KиБ) Видяна 8340 пъти
Кирил - напреднал
Аз правя същото в момента. Но при мен е тухла и все пак не пипам отгоре. Шубето е голем страх! Махам само стеничката под дограмата. Това са външни стени и при всички положения са носещи, независимо дали са тухла или панел.
pkrastev - специалист
ами да ви кажа че тук около мене има няколко апартамента на който панела е бутнат нацяло и скоро мой приятел който живее на 1 етаж и изкърти само тази малката колона от ляво на снимките и трегера отгоре наравно с другата колона.Дефакто остана само тази колона от дясната страна която е 70 см.

А защо тази стена да е носеща когато има прозорец и е панел ,а панелите неса ли слагани след като е била налята плочата и вътрешните стени (така наречените шайби май така се казваха) който трябва да са носещи.

Забравих да спомена че тавана на кухнята и терасата е един цял,тоест нали ще бъде затворено с итонг отпред и тази нова стена няма ли да играе същата роля?
Кирил - напреднал
Не пипай трегера! :x Като изидаш отвън с итонг ще крериш горния балкон, но натоврваш плочата. Плочата е една! Съвсем приятелски те съветвам не пипай трегера!
pkrastev - специалист
да ама приятелю ако бутна тази стеничка от ляво малката сами я трегер пада защото се държи от двете страни на страничните колони и никаде другаде
Кирил - напреднал
Значи нищо няма да буташ! Не си ли си играл като малък кубчета. Има вероятност да се получи ефекта на доминото. Проблема на панелките е, ЧЕ ВСИЧКИ СТЕНИ СА НОСЕЩИ!

Тема "Да попитам и аз..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: