Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
novgradski - специалист
Има 7 вертикални бутони в лявата част на панела -някой знае ли за какво са?
Прикачен файл:
KR_3130.jpg
KR_3130.jpg (25.53 KиБ) Видяна 1010 пъти
novgradski - специалист
Благодаря....Значи имам напредък,но като го завъртях отзад "AUX" няма 1-6
Прикачен файл:
IMG_отзад.jpg
hidrazin - майстор
Ами той и по схема ги няма тези бутони. Също така го няма този допълнителен вход за антена в дясно на твоята снимка.
Онези белите букси. Намерих някакви линкове към германски форум. Там човека го е отворил до някъде ама също не знае за какво са.
Ето тук, пост #28023
http://www.hifi-forum.de/viewthread-84-9905-557.html
Доколкото разбрах това е някаква професионална доработка на базовия вариант KR-3130. Нещо като мебелен вариант.
Тогава все още са се тачели дървените кутии.
А за копчетата - наистина не съм сигурен за какво са. За по-сигурно - отваряне и гледане.
:partyman:
8180 - майстор
По някакви стари спомени (от радио на Волга с еленче) ПОДОЗИРАМ фиксирани настройки - механични.
hidrazin - майстор
Абе то и аз заподозрях нещо такова за фиксирани станции, но едва ли. В по-късните модели има подобни копчета но са за разните видове филтри.
Изображение
Изображение
Пък и разположението на тези копчета не предполага механична памет.
Много са далеч от органите за настройка. Близо до тях минава само кордата от копчето към кондензатора. :?
Аз лично не бих изтраял толкова без да го разчекна и да видя защо работи още. :-D
novgradski - специалист
Отварял съм го (не веднъж) ,но не видях нещо като "степ мотор",вярно излизат кабели (както от всяко копче).Снимката е от немския линк
Прикачен файл:
KR_3130 отвътре 2.jpg
hidrazin - майстор
Гледах я тази снимка ама не се вижда къде са свързани. :?
Дали само ми се струва че кабелите от тези копчета са екранирани?
Ако е така, няма какво да е друго освен филтри или допълнителна комутация входове/изходи.
Евентуално може да е нещо като монитор на входовете - ти например си слушаш тунера,
а с тях да превключваш другите входове за прослушване какво има на тях.
Само дето такава функция би била приемлива за слушалки - докато свири някой от входовете да прослушаш какво да пуснеш от другите източници.
Още повече че ми се струва че жълтият, синият, червеният и двата сиви заминават точно към задния панел с входове/изходи.
Може и да бъркам де. Трябва да се проследи. И както казах - на схемата тези копчета ги няма.
Явно е някаква доработка.

Тема "Бутони на радиоприемник Kenwood KR-3130" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: