Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
pkrastev - специалист
а вижте на какво попаднах като по изкъртих малко над панелата се виждат накакви тухли със който е запълнено разтоянието между долната и горната панела.И какво се оказва в този случай че неопират една ведна та натова ли му се вика носеща стена!Аз ако махна тези тухли стената ще остане само на страничните заварки тоест остава без да допира нито долу нито горе!Ако с това ви улеснявам за съветите който бихте ми дали казвайте какво трябва да снимам и почвам.
Според мене тази стена е пълна измишльотина но оставям на по опитните.

Прикачен файл

1-1.jpg
1-1.jpg (110.03 KиБ) Видяна 4973 пъти

Прикачен файл

2-2.jpg
2-2.jpg (127.38 KиБ) Видяна 4973 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Провери тази красота дали е по цялата дебелина на стената и ... гътай. Баси! Добре, че и децата ми се изнесоха от панелката, че душата ми на парцали стана като виждам как са ги строили ( и как ги преустрояват сега)
Ужас!
pkrastev - специалист
n_a написа:
Провери тази красота дали е по цялата дебелина на стената и ... гътай. Баси! Добре, че и децата ми се изнесоха от панелката, че душата ми на парцали стана като виждам как са ги строили ( и как ги преустрояват сега)
Ужас!
та твойто мнение е че мога я я бутам ли?
но нека изчакам повече мнения по въпроса за да бъда по сигурен а пък тогаз ще реша
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами като ги гледам тъй абсурдни, не е невъзможно на стената просто да има длаб/зъб и с тях да са запълнили до дебелината и. Възможно е да са ползвали дру панел и да са го натаманили. Та казвам да провериш дали са открай до край и по цялата дебелина на стената.
Малка хиртинка - като оголиш и се виждат тухлите и отвън и откъм стаята, снимай... да си имаш доказателство оневиняващо, ако някой тръгне да те съди или недай боже стане беля.
emil_v r - майстор
Здр. , да попитам и аз -
Сигурен ли си че сградата е панелна , да не е пакетно повд. плоча . или едропл. кофраж . Не трябва да ги има там тия тухли.
Дай изкърти мазилката още малко , или само дупка надесно и надолу да видим кво има , дали е тухла?
При всички случай тва под прозорецът може безотговорно да го махнеш ,и сградата ще стане по-здрава дори !
Стефан - майстор
Прав е колегата за снимките - направи колкото се може повече снимки, и ги запази. Може да ти потрябват някой ден.
pkrastev - специалист
значи отгоре на панелата е цял ред тухли сега такмо пробивах с перфоратора за да се уверя а после ще снимам и ще кача още снимки
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
И откъм балкона и откъм стаята!
pkrastev - специалист
да всичко е тухла
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Снимай (задължително, всичко, отвсякъде) и събаряй спокойно.

Тема "Да попитам и аз..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: