• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
tarlyo - специалист
Точно. Пъпкте на WH са на пружинка. А първият насрещник отгоре надолу на гърба, не върши ли работа? Доста е близо до горната панта и ако го натегнеш, трябва да спре духането.
stiv1961 - майстор
tarlyo написа:
Точно. Пъпкте на WH са на пружинка. А първият насрещник отгоре надолу на гърба, не върши ли работа? Доста е близо до горната панта и ако го натегнеш, трябва да спре духането.
Градски, аз за тая пъпка писах, дето му казваш насрещник. Аз насрещник казвам на металната джаджа дето е на касата. От там се получава разминаването :partyman:
tarlyo - специалист
Не съм те разбрал, градски, сори. Аз пък бях писал за регулировката в ножицата и затова така. А за насрещника си прав, грешно писах.
theshadowman - помощник
Оказва се, че на голяма част от прозорците този насрещник липса - свален е. Има дупка че е пробито крилото обаче насрещника го няма. Взех от друго място и наистина прибира, но като пусна абсорбатора отново духа. Предполагам, че се получава от това че между пантата и касата няма уплатнение и май така ще си седи.
sunny cd20 - помощник
но като пусна абсорбатора отново духа. Да ще духа, като си запечатал апартамента от къде ще влезе този въздух който изхвърля абсорбатора :irre: .Имах такъв случай с една вентилация която беше само нагнетателна и смучеше от дограмата защото нямаше от къде другаде да влезе пресен въздух
Проблемът ми е повтарящ се за тази тема, но тъй като сам не го оправих(не разбрах как или не се хванах сериозно), моля някой майстор от София, който мисли, че лесно ще се справи, да ми драсне на лично съобщение.

Доколкото виждам, скритата панта няма реглаж и съответно м/у "нормалните" панти духа здраво. Снимки - http://postimg.org/gallery/55m9ep20/85bdcef9/
MASTER - специалист
mitev75 написа:
stiv1961 написа:
Точно тази пъпка е на ексцентрик и регулира обкова по Z. С ключ имбус завърташ( ама съвсем малко, примерно 1/4) пъпката и крилото се прибира или отдалечава от касата.
Не е с ключ,повдигаш леко и завърташ.

A с какво се регулира тази пъпка.

От Нова година насам "секюрити" пъпките на Винкхаус започнаха да идват такива. Старите се въртяха с инбус 4.
Новият модел май не е правилен oсмостен - пробвах с ключ звезда 10 - не влиза, а ключ 11 превърта, все си мислех, че ще зацепи на някой ръб.

Изображение

Стеблото също е някакъв шестостен странен. Ключ 6 не влиза, а 7 превърта.

Изображение

Подозирам, че може би има някакъв специален инструмент,само че сега сме март месец обаче инструмент всечил още не съм получил
Засега ги въртя с клещите като се наложи. :-D :-D :-D

Дръжката за заключване на второто крило също има промяна от Нова година. Станала е някаква подобна на Шуко обкова. За да се отвори - натиска се синьото,и лостчето леко се отваря и после се натиска надолу.
На мен старата (червената ) дръжка повече ми харесваше - при закачане,откачане на крилото можеше да се хваща за нея :-D :-D :-D :-D

Изображение
Здравейте!
Имам голям проблем с един алуминиев прозорец с механизъм Лавал. Прозорецът беше насилен и се бяха изронили зъбите на дръжката. Успяхме да намерим такава дръжка, монтирахме регулирахме прозореца, но един елемент от механизма, (Z33) не може да се застопори както трябва. Ръбчетата в които трябва да се заклещи са заоблени и когато се задвижи механизма на дограмата той отива нагоре. Освен това от многобройните опити да го наместим шестограмчето му превъртя.
Мисля, мисля и не мога да намеря начин какво да направя в тази ситуация. Ще съм благодарна ако някой ми даде съвет как да се застопори този елемент???

Прикачен файл

CIMG0355.JPG
CIMG0355.JPG (42.57 KиБ) Видяна 2950 пъти
MASTER - специалист
Барби, аз без изобщо да мисля се сещам за поне три варианта.

1-ви Лаваал се продава в Стилмет.Би трябвало да го има този насрещник. Също така, в която и да фирма работеща с материали на Стилмет евентуално биха могли да ти помогнат.

2-ри С превъртащото винтче се отива във възможно най добре заредения магазин за крепеж и се търси същия винт. Ако няма-взима се нещо с същата резба и подходяща дължина и с малко ръчен труд се пригажда.

3-ти Най нееститично,но и най лесно и бързо. С един самонарязващ винт се стяга насрещника за касата.Преди това насрещника се пробива някъде, евентуално се прави и "фрезенк" за главата на винта.

Предполагам, съществуват още много варианти,но на първо четене се сетих за тези.
mitev75 - напреднал
MASTER написа:
Барби, аз без изобщо да мисля се сещам за поне три варианта.

1-ви Лаваал се продава в Стилмет.Би трябвало да го има този насрещник. Също така, в която и да фирма работеща с материали на Стилмет евентуално биха могли да ти помогнат.

2-ри С превъртащото винтче се отива във възможно най добре заредения магазин за крепеж и се търси същия винт. Ако няма-взима се нещо с същата резба и подходяща дължина и с малко ръчен труд се пригажда.

3-ти Най нееститично,но и най лесно и бързо. С един самонарязващ винт се стяга насрещника за касата.Преди това насрещника се пробива някъде, евентуално се прави и "фрезенк" за главата на винта.

Предполагам, съществуват още много варианти,но на първо четене се сетих за тези.
Номер 3. :supz:
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: