Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Lans Link - специалист
Здравейте съфорумци,
Дойде време и аз да се включа /за съжаление/ с едно питане.Както се вижда от снимките това е таван,който се "лющи".В началото беше както се вижда на снимките.Аз го изчегърках до бетон и го грундирах с импрегниращ грунд на "Пастело" -акрилен концентрат.След което майстора шпаклова целия таван.И ето след 3-4 седмици същата история.Не знам на какво да го оприлича - гъбички или мухъл.Ходих и при комшията отгоре - и той е във фаза ремонт,но аз съм няколко обиколки пред него.Та при него всичко е ОК.Предишния собственик каза,че е имало на времето теч,но са го оправили.Между другото там е била кухнята и си мисля ако се е разляло някое шише с киселина или някакъв силен препарат и е проникнал през бетона - как да се разбере и евентуално да се неутрализира.Не знам вече какво да си мисля.Надявам се с помоща на вашите съвети да оправя този проблем.

Прикачен файл

таван 1.jpg
таван 1.jpg (143.76 KиБ) Видяна 3116 пъти

Прикачен файл

таван 2.jpg
таван 2.jpg (145.3 KиБ) Видяна 3116 пъти

Прикачен файл

таван 3.jpg
таван 3.jpg (63.12 KиБ) Видяна 3116 пъти
tokuro40 - специалист
Само окачен таван на едно ниво ще те спаси
masterval - майстор
Като предварителен опит защо не олюпиш излишъците, изчеткай с твърда четка бетона, грундирай отново, мазни тънко лепило за плочки или цементова шпакловка, а след това шпакловай фино. Сигурно е, че ако след две седмици пак нацъфти, тогава можеш да мислиш за окачения таван :wink:

Тема "Въпросче за паднала мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: