Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
king82 написа:
Аз не разбрах,нормално ли е термопомпата на човека да работи он/оф на 10 миннути при положение че е инверторна?
Да, нормално е.
Инверторната функция намалява плавно мощността до минималната граница (примерно 50% от номиналната мощност).
Под минималната мощност е 0 (off).
preslav - майстор
2v6 написа:
king82 написа:
Аз не разбрах,нормално ли е термопомпата на човека да работи он/оф на 10 миннути при положение че е инверторна?
Да, нормално е.
Инверторната функция намалява плавно мощността до минималната граница (примерно 50% от номиналната мощност).
Под минималната мощност е 0 (off).
Според мен инвертор през десет минути на on/off (посред зима) си е сериозно преоразмеряване на термо-помпата, а това обезсмисля инвертора т.е. едни пари на вятъра.
Авторът на темата много добре е попитал какво по-точно му е необходимо при неговите специфични условия и доколкото разбрах теорията изобщо не му е важна, ноооо дали е получил отговор той ще каже.
king82 - специалист
Въпрос към автора на темата: Как е свързана термопомпата към настоящата отоплителна инсталация? Ако може и някоя снимка.
bardarev - специалист
От доста време не бях влизал. Вързана е директно към инсталацията, като на котела имам трипътен вентил, който отваря на 61 гр. и на практика няма циркулация през него. Вече за следващия отоплителен сезон ще правя модификации.
Изгорила ми е 210лв. за януари и 160 за февруари.

Тема "Избор на термопомпа въздух - вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: