Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ако се наложи, 15санта ще ми отрежете :wink:Лазаре сподели с тази комбинация RB. 30 и Виадруса У22 колко киловата и каква площ топли, че имам едно такова заварено положение да знам ще ми стигне ли мощността.
димитар кисиов - специалист
днес направих настройка на грейко със слъчогледови пелети наблягам на пелети оставащи пелети в горивната камера .предишнит ставаха на пепел още в бункера и преминаваики през двата шнека се получаваше пепелива купчена от луспички .и резолтата е много по добро изгаряне и финна бяла прах като остатък .хора даваите пари за пелети не за шрот ще забележите разликата =D> =D> =D> =D> =D>
filmatoplo - майстор
зколега сподели настройките, ще е полезно за мн хора.а към всички ползващи горелка грейко -променяте ли времената за запалване и разгаряне.
maistora1965 - специалист
Моите са си заводските единственото което промених е първоначалното зареждане понеже моите са 9мм и заемат повече място но ми направи впечатление че дори след 4 часа угасена като напълни пали почти веднага като тръгне вентилатора.Явно под пепелта остава жари тя ги разпалва.
masterpit - специалист
Настройките за всяка система са си индивидуални. Заводските настройки са само условни и имат насочващ характер. Те биха работили при идеални условия при хубави пелети, правилно подбиране на горелка и котел съобразени разбира се с нуждите на жилището. С цел икономия при по-високи или по-ниски външни температури може да се варира с времете на зареждане. При мен, като константа се запазва само въздуха. За останалите условия имам предварително запаметени настройки, 4 за слънчогледови и 2 за дървесни пелети. Важно е при промяна на настройките да се изчака минимум 10 минути за RB20 и 15мин. при RB30. И достатъчно свободно време да се прекара пред горелката.
Evgeniy - майстор
Доколкото разбрах, става въпрос само за времената и настройките за палене и разпалване.
Моите ги промених, защото се оказа, че слънчогледовите трудно палят. Сега е на 54% първото палене и ако не съм човъркал в горелката да изкарвам нагар или пепел запалва за минута и половина, иначе за около 5. Разпалването го промених дотолкова, че като заработи на 2 степен да не избутва пелети извън кошницата. Тъй, като на втора ми е малък процента на вентилатор, а първоначално си иска по-вече въздух, съм я ограничил на 1 минута и минава на трета.
filmatoplo - майстор
Какво имаш предвид под -54%първото палене.
Evgeniy - майстор
Ето това: 6 минути на 54% вентилатор за Ignition 1

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (23.13 KиБ) Видяна 2072 пъти
filmatoplo - майстор
Да така е ясно, намалил си и времето за разгаряне, добре.
n.ganev - майстор
Такааааа . Предстои оглед за монтаж на RB 30 на Де Дитрих. Моля ако някой е правил такава комбинация да сподели опит та да не се моткам много. След малко ще кача снимки на част от почерпката - "Стара Планина" произвеждам я и я консумирам повече от 20 зими.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: