• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 48
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
Някъде да съм написал, че разбирам от Ламбда сонди?
Ако забелязвате само питам и споделям какво съм видял.
ivanovbg - майстор
Тогава е добре да казваш какво ВИЖДАШ, а не какво МИСЛИШ. Имай го в предвид за напред.
:partyman:
stoyanstoyan - специалист
Чукча само писател...
s_s1 - специалист
ivanovbg написа:
Тогава е добре да казваш какво ВИЖДАШ, а не какво МИСЛИШ. Имай го в предвид за напред.
Мисля, че съм го написал. Хайде прочетете ми постовете име опровергайте.
6osi6 - майстор
s_s1 написа:
ivanovbg написа:
Мисля, че съм го написал. Хайде прочетете ми постовете име опровергайте.
viewtopic.php?p=675034#p675034
s_s1 написа:
"Сондата е на Бош и е с 4 проводника" :axe:
s_s1 - специалист
Мисля, че вече Ви обясних какво съм предполагал за 4-те или 5-те проводника. А някой ще ми каже ли защо от модула тръгват 6 проводника и за какво са петте проводника на сондата. Два за отопление, и ако третия не е за маса, за какво са останалите три?
Последна промяна от s_s1 на нед мар 08, 2015 2:48 pm, променено общо 2 пъти.
Evgeniy - майстор
Прикачен файл:
WBO2.jpg
WBO2.jpg (11.73 KиБ) Видяна 3447 пъти
2 за отопление, а другите 3 са всъщност изводите на 2 клетки - за външния и вътрешния кислород.Като се регулира тока през горната, се поддържа напрежението на долната да е 4.5в. Така тока показва кислорода спрямо предишната графика.
Мисля че с едно ардуино няма да е проблем да се направи контролер, то си има ШИМ изходи и аналогови входове/изходи.
bobi65 - специалист
За заинтересованите от Ламбда наблюдението. Подхванах и завърших първата серия от 10 бр. от устройството ми за този месец . 3 бр. заминаха .. бяха поръчани още лятото. Който иска да си вземе.. 0878940652
Следващата серия ще е през декември.. Просто трудно се добирам до модела сонда който искам и на добра цена.

Прикачен файл

IMG_20151114_143642.jpg Ето готовите модули за ламбда наблюдение и настройки.
Последна промяна от bobi65 на съб ное 14, 2015 3:29 pm, променено общо 1 път.
stoyanstoyan - специалист
Izvinqvam se za pravopisa no neshto se bagna laptopa.
Az sam zainteresovan ot takava sonda,no iskam kolegite koito sa si zakupili da kajat dali si zaslujava,veche bi trqbvalo da ima otzivi. Moje i na lichni. Naistina shte sam blagodaren za otzivi.
DimitarD - специалист
Аз си сложих ламбда контрол на изгорелите газове, работи точно, но иска време за настройки. Пелетите които ползвам сега са много твърди и трудно изгарят и резултатите се разминават с други видове пелети което е нормално.
Сондата е много чувствителна което означава че котелът трябва да е с много добре уплътнени врати. Дори при отваряне на вратата на котелното помещение реагира виж клипа https://youtu.be/EKgZraOdDc4
За сега съм доволен, при suspend постигнах 1.8. Като имам време ще си поиграя още.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 48

Тема "Ламбда контрол на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: