Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Обещаните снимки:
Първоизточника
Прикачен файл:
Снимка0036.jpg
Резултата
Прикачен файл:
Снимка0014.jpg
В друга тема Някой се мъчеше да ми каже какво да съм правел и опушвал около котела ми, че да станело няколко в едно ама ако той самият знаеше при какви условия и температури се приготвят тези неща :?
n.ganev - майстор
:? отново ще трябва да деля на едно. Не, че мразя да деля на повече, но е най добре на две - със съпругата в краен случай :-D и до време. Ще се справим няка. Да разбирам ли, че няма собственик на такъв котел който да е присадил Грейко? Ще дерзая а ако някой се сети нещо - поемам инфо с БЛАГОДАРНОСТИ :prayer: .
filmatoplo - майстор
Правиш отвор на вратата и готово, даже се получава още по голям отвор отдолу в котела като се махне скарата.
n.ganev - майстор
Знаех си, че ще има мераклии. А има ли нужда от допълнителен тунинг?
milo65 - специалист
n.ganev, аз съм с ди дитрих 34 киловата и rb20, скарата се маха, отвътре на вратата съм сложил вермикулит 2.5 см./може и керамична вата/ защото се нагряваше доста, вътре има метална конструкция, на която на два реда бяха поставени шамотни плочи с дебелина 3 см, като първия ред го махнах, защото пречеше на пламъка да се развие добре, а горния ред поставих плътно до горната врата и отзад остава 7-8 см. за димните газове- това по препоръка filmatoplo от темата за пелетните котли. Могат да се поставят и кривите ламаринки, за забавяне на димните газове, и за които пак там се споменава и има снимки с примерни размери. Настройките сме ги обсъждали в тази тема, въздуха и цикъла са ми фабричните, единствено съм пипал подаването. Работи много добре, доволен съм. Ако мога да помогна с нещо- питай, мога да отговоря само като потребител.
n.ganev - майстор
milo65 написа:
мога да отговоря само като потребител.
То да не е малко? :prayer:
В крайна сметка сме тук да споделяме и да си помагаме с каквото можем. Поемам съвети всякакви. До колкото разбрах ще оглеждам същия модел. Относно настройките
milo65 написа:
Настройките сме ги обсъждали в тази тема, въздуха и цикъла са ми фабричните, единствено съм пипал подаването.
При дървесни пелети препоръчвам точно това. За слънчогледовите е друга бира. Обаче се прибрах преди малко след тежко денонощие и сега стартирам на ракия :drinkers: .
Благодаря! Сега се сетих, че съм чел за твоя котел :? .
alex_serviz - специалист
n.ganev написа:
Обещаните снимки:
Първоизточника...Резултата...
Вие не сте оставили барем едно прасе, за семка ( по нашия край казват "за тамазлък" ), бре! :?
n.ganev - майстор
alex_serviz написа:
Вие не сте оставили барем едно прасе, за семка ( по нашия край казват "за тамазлък" ), бре!
То това беше само на откриването на сезона - бяха само 11 Баси. Е, вредих се на 2 от тези хайвачета :lol: Старите хора са казали: "Който храни ще хвани". Откакто започнаха да се обработват отново земите има и дивеч има и слънчогледова люспа за Грейко :partyman:
milo65 - специалист
n.ganev, това което се сещам още е, че е добре да се направи уплътняване между фланеца и вратата, която е леко накъдрена при този котел, като се постави високотемпературен силикон, или тънка/5 мм./ керамична вата- това спомага за по-добрата херметичност и ликвидира евентуално пропушване между получаващите се фуги.
filmatoplo - майстор
Аз ползвам термосиликон ,втвърдява веднага, и запълва кривини 5мм без грижи.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: