Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
bulhomes2 написа:
Грифин, имах те за професионалист. Ясно е, че го правиш нарочно. Не виждам какво печелиш от това, но и не ми е работа. Една тема сте отворили за фрези, а вътре всички специалисти показвате и говорите за оберфрези. Както искате си ги наричайте, но само ще се изложите пред някой наистина професионалист. Лошото е, че така учите и начинаещите на грешни понятия.
Градски би ли обяснил приликите и разликите между Фреза и Оберфреза монтирана на маса? (Не се заяждам а просто питам, защото и аз съм начинаещ дърводелец)
Фитилчо - майстор
Че разлика има, има .....
Да е фрапираща, едва ли

Освен в подаването и повера.
Също и в цените на фрезерите
cvetomir_77 - специалист
Фитилчо написа:
Че разлика има, има .....
Да е фрапираща, едва ли

Освен в подаването и повера.
Също и в цените на фрезерите
Тази ОБЕРФРЕЗА е 2100 вата
Изображение

С какво е по-лоша от обикновена фреза?
Фитилчо - майстор
Добре де, ама вала на истинската фреза е 50 мм, 30 мм глава....
Кое е по добре?
Един фрезер струва Х пари, а ножовете за главата колко струват?

Ти си отговори сам, аз зная отговора :wink:

А тая фреза е 2200 вата :

Изображение Изображение Изображение

Е и?

Не можеш да сваниш метален плот и фенс и истинска фреза, със самоделна.
Разбирам, че ти е горина фрезата и масата, ама....профи си е профи
cvetomir_77 - специалист
Фитилчо написа:
Добре де, ама вала на истинската фреза е 50 мм, 30 мм глава....
Кое е по добре
Един фрезер струва Х пари, а ножовете за главата колко струват?

Ти си отговори сам, аз зная отговора :wink:

А тая фреза е 2400 вата :

Изображение Изображение Изображение

Е и?
Колко струва мотора на Фрезата, как ще я пренесеш сам до обект, на който трябва да работиш, колко място ти заема Фрезата и колко Оберфрезата. И не на последно място колко комплекта ножове или фрезери ще си купуваш (10-15-20)? Като пари не повече от 300 лв разлика, но повече от 500% функционалност.
Имам готова фреза, която стои повече от 10 години и чака само да и закача мотор - имам и комплект глава с ножове за нея. Така и не се получи. Купих си този ЕРБАУЕР. Всъщност няма смисъл да спорим. Всичко е въпрос на предпочитание.
Фитилчо - майстор
Е то 300 лева струва целата шпиндел фреза бе момче :lol:
Баси масоните :?
bulhomes2 - майстор
cvetomir_77 написа:
Градски би ли обяснил приликите и разликите между Фреза и Оберфреза монтирана на маса? (Не се заяждам а просто питам, защото и аз съм начинаещ дърводелец)
Мини през Ливадето да ти ги покажа и двете и да ти покажа какво не може да направи малката! Или през някой професионален дърводелец покрай тебе. Имаш много. Повечето дърводелски цехове, в които съм влизал имат по 3-4 фрези, настроени за различни операции и се ползват само за това. Фитилчо вече ти е казал. Не знам последния ти въпрос във връзка с какво е, защото явно знаеш кое какво е.

И викам да спрем тоя излишен спор тук, че осрахме на човека темата!
Последна промяна от bulhomes2 на нед мар 08, 2015 10:18 pm, променено общо 1 път.
cvetomir_77 - специалист
Фитилчо написа:
Е то 300 лева струва целата шпиндел фреза бе момче :lol:
Баси масоните :?
Е аз шпиндела с масата и супорта не съм го плащал :mrgreen: , за това говоря така. Наследство са ми от татко и от тъста.
Фитилчо - майстор
Нищо общо немат тея машини(старите) , с истинските машини :wink:

Бачкай си и я пусни да бичи, грех да я държиш така спрела !

Къде си ти, къде са истинските машини:

Изображение
cvetomir_77 - специалист
Все пак май наистина оспамихме темата на човека. Защо не си направим тема в която да обсъждаме машините и инструментите си и да си помагаме с това, кое е най-добре, кое е зле и изобщо да си коментираме въможностите, слабостите и предимствата на машините, които притежаваме и възнамеряваме да си купим.

Тема "Портманто" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: