Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
batmana - напреднал
Снимката, която бях обещал:

http://prikachi.com/images/902/7951902i.jpg
pipilica - майстор
Ех що го снима в тая торбичка, нищо не личи по черепа. Пък и доста дребен или листчето е бая голямо.
batmana - напреднал
Защото е мръсен. Нормален човешки череп е.
phantom_ - специалист
Както каза и колегата и аз съм за мазането със смола :-D
batmana - напреднал
Питам сериозно!!!
phantom_ - специалист
И аз ти отговарям сериозно колега :) Смолата ще стане като лаково покритие-но доста по-здраво.Тя се нанася като лак а после се втвърдява много повече от лака за дърво примерно :idea:
batmana - напреднал
Ясно, благодаря, но имам няколко въпроса:

1. Какво е епоксидна смола, откъде се купува, колко струва и какво количество ще ми трябва?
2. Ацетон откъде се купува и колко струва?
3. Черепът е прашен и малко мръсен отвътре. Мисля да го почистя с четката преди да го лакирам. Достатъчно ли ще е това почистване?
4. За колко време ще изсъхне, тоест ще се втвърди смолата?
5. За пръв път ще правя подобно нещо и искам да попитам как да го намажа? В смисъл, колко трябва да е дебел слоя със смолата?
6. Гъстотата на смолата трябва я определя на око. Ако не успея да уцеля точната гъстота ще бъде ли фатално?
7. Има ли възможност да избера цвят на смолата? Защото искам цветът да е хубав. Да не стане някой ръждив или сив череп.
Lisko - майстор
1. Смолата идва в две тубички, шишенца, бурканчета и т.н. в зависимост от количеството. Преди употреба се смесват еднакви части от двете шишенца и се забъркват добре. Получава се гъста смес която се ползва за лепило. Накои съхнат за 1 мин, други за 5, други за 30 мин - пише си на упътването. Може по начало да е предвидена за лак, не за лепило, тогава ще е по-рядка, но тия идват в по-големи количества и за твоя случай не върви да купиш примерно две туби по полвин литър всяка. Затуй се ориентираме към варианта - лепило което лекинко да разредим. Купува се от магазините за лепила и бои.
2. Пак оттам (5-7 лева литъра предполагам)
3. Да
4. Зависи от смолата - то си пише. Когато е разредена времето се увеличава малко.
6. Няма да бъде фатално. Вземи един камък. Приготви мъничко от смолата, намажи го, прецени дали си уцелил гъстотата. Хем ще видиш и времето за съхнене. Черепът ти е само един, за такива случаи винаги има смисъл да се пробва на нещо друго предварително. Мажи с уверени движения, без да застъпваш много. След опита с камъка, намажи първо отзад и отдолу, дето по-малко ще се вижда впоследствие, изчакай да изсъхне, изчакай още 2-3 дни, виж добре ли е, и тогава продължавай с лицето. По краищата на това първо мазане изтънявай слоя за да не стане после очевиден ръб с второто мазане.

7. Като правило са безцветни или лекинко жълтеникави. Има начин да се оцвети, но не ти трябва.
batmana - напреднал
Благодаря, тези дни ще го пробвам и ще пиша, ако не става.
crez - майстор
Знам от стари хора,че съхраняването на останки от умрял човек в дома носи нещастие. Препоръчват да се закопае в земята. Може да ви се струва налудничево, но има нещо вярно. Бях на едни разкопки и си запазих два зъба от череп на млад индивид живял около 1300 г.Бях ги сложил в жабката на колата, започнаха едни проблеми с мен и колата, накрая ги закопах и май всичко се успокои.

Тема "Поддръжка на череп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: