• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 43
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Супер не ефективно решение.
шоп - майстор
Дали е супер не ефективно или премливо преценява единстено собственика. Ако имаш голям неръждаем бойлер без серпентина, ако си напревил ремон и нямаш възможност или не желаеш да къртиш и прекарваш тръби, може да се окаже и ефективно пред алтернативата енерго.

:drinkers:
hidrazin - майстор
+1 Всичко зависи от гледната точка и възможности. Кабели се прекарват много по-лесно от тръби,
не зависиш чак толкова много от разстоянието бойлер-панел, тока се управлява по-лесно ...
Абе има си предимства. Освен това вече се намират тук-там евтини панели и дори втора ръка.
Всеки сами си решава и преценява.
:partyman:
шоп - майстор
hidrazin, много си прав!
Преди няколко месеца изпаднаха 18 панела по 240 вата на супер цена. Чисто нови. "Шмръкнах" ги като гладно цигане сопол:-)))), стоят сега в бараката ми при идеални условия и чакат да им дойде ред:-)))

Надявам се скоро да споделя тук как ще направя на един колега и приятел енергонезависим пчелин.
hidrazin - майстор
:? Колко е тая супер цена ако не е тайна де? То и аз имам в склада за резерва към 400 такива по 240Wp за резерва ама това е друга бира. :-D
шоп - майстор
Хидра, дай на лични
нямам нужда от 400 бр, но ако има чалъм бих взел още 20-40 бр ей така да има. За приятели!
hidrazin - майстор
Е няма нужда от лични, защото нямам за продаване. Както казах - те са ми за резерва.
Просто ми беше интересно на каква цена си ги купил ама здраве да е.
fox_vt - майстор
Пичове дайте някое панелче на промоция де само 2-3 ми трябват такива по 240 вата.Принципно по колко вървят иначе.Ще ми се да сложа някое тука на терасата нам за кво ми е ама все пак.А и то повече от 4 броя няма място.Макар че ми се струва ще е яко наливане на пара за контролер акумулатор инвертор :roll:
hidrazin - майстор
Леко да повдигна темата. :-D Първо към fox_vt - последно купувах такива 240Wp за малко над 300 лева.
На останалите - ЧЕСТИТО !!!
Tesla Powerwall
Мисля че няколко такива батерии в комбинация със соларни панели, може да направи едно жилище почти енергийно независимо. :)
Ето още малко:
http://www.ecars.bg/blogs/parts-1/1058- ... sla-energy
ig_ivanov - специалист
hidrazin написа:
Мисля че няколко такива батерии в комбинация със соларни панели, може да направи едно жилище почти енергийно независимо. :)
Нищо лично, ама $3500 (около 6200лв) за батерия е е*ати далаверата (зарядното и панелите са отделно). Дори при 100лв сметка за ток трябва да се чака поне 5 години, за да покажеш среден пръст на енергото. На шестата все нещо ще се повреди...
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 43

Тема "Соларна система за ток 1 kW захранваща бойлер с топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: