Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lyubohar - майстор
Щепсела ще се сменя.
В апартамент е контакта и кабела,и лампата.Няма конденз.
Контакта не е мокрен.
Ако имаше някои от тези причини нямаше да пиша изобщо.
Имам си някакви представи от тоци-конструирам лампови усилватели.
bobko - специалист
lyubohar написа:
Щепсела ще се сменя.
В апартамент е контакта и кабела,и лампата.Няма конденз.
Контакта не е мокрен.
Ако имаше някои от тези причини нямаше да пиша изобщо.
Имам си някакви представи от тоци-конструирам лампови усилватели.
Еми най-вероятно проблема се появил от някакво пренапрежение.(огледал ли си фасунгата на лампата,възможно и късо съединение да е станало,което да е предизвикало волтова дъга в щепсела и в същото време да е прецакало и ключа).
ESPACE - майстор
Снимай и другата част на щепсела, че наистина е доста интересен случая
lyubohar - майстор
ESPACE написа:
Снимай и другата част на щепсела, че наистина е доста интересен случая
Вече е изхвърлен,но е същата картинка.
Котка няма,но има куче.Ама тя е обработена и не се разгонва. :-D
Новия(същ)щепсел ще му скъся болтовете да са по раздалечени.
DMN - майстор
Като гледам снимката на щепсела , през цялото време си мисля, че може някое тънко медно "телче" от проводника когато е заголван да е попаднало свободно в щепсела и в някой хубав момент да се е разместило и дало на късо. От влага такова взривно късо не ми се вярва да стане. От високо напрежение може, ама трябва бая високо да е било, както казва hidrazin, мълния трябва да е било, но пък тогава щяха и други уреди да пострадат и това не ми се вярва да е било. Странна работа... :?
FM STEREO - специалист
lyubohar написа:

Новия(същ)щепсел ще му скъся болтовете да са по раздалечени.
Не ги слагай един срещу друг,обърни ги така,че главите да сочат към външните стени на щепсела.
lyubohar - майстор
Няма начин жичка да съм забравил.
Заголените краища са калайдисани и не се разпиляват жички.
Разстоянията са малки,за да завъртя винтовете.
Освен да сложа винтове без глави със шлиц за отвертка.
Или друг щепсел,но са много големи.Това захранва само една нощна лампа с енергоспестяваща крушка.
kozl - майстор
Загадки разни. Преди години в апартамента на родителите ми в банята започна лампата да премигва. Смених крушка, смених ключ. Започна да пада АП-то при включане на лампата, а после и без да е включен ключа на лампата. Отначалото на големи интервали, после зачести изключването на АП. Междувременно прокапа и от мазилката. Изолирах кабела от разпред.кутия преди банята и го пуснах външно. След години правихме цялостен ремонт и извадих стария кабел. С две жила, всяко с изолация като от гума и отгоре обединяваща изолация от ПВЦ. Нещо като СВТ. Само че мАсторите го ковнали с пиронки като мостовак и пробили изолацията, влезнала вода от теч на горните комшии, а кабелът заработил като нагревател с повишаваща се мощност. Нагрява се, стопява изолацията и се опроводява към стоманобетоновата к-ция на сградата.
mironcho - специалист
Тука има пръст някой полтъргайст или кофти пластмаса или мръсни пръсти при сглобяване или...
Първото и последното са малко вероятни, но възможни. Второто ...също :-D .
На два-три такива щепсела направо съм запоил кабелите директно към щифтовете. Струва ми се доста по-сигурно от смотаните винтчета.
пп: Това за пръстите нека не се възприемакато обида, все пак е възможно.

Тема "Загадка-повреден ключ,изгоряла лампа,изключен бушон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: