Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
1294 мнения в "НАТУРЕЛА"
n.ganev
- майстор
filmatoplo написа:.До Ганев -нали съм прав че през релето с 1 нормално отворен контакт мога да си захраня нагреватела ,нулата ще ходи директно към нагреватела ,а само фазата ще мине през контакта на релето ,когато платката даде захранване на бобинката тя ще залепи релето и към нагревателя ще иде ток .защо ми са 2 контакта в случая .прав ли съм .Клега Айс -исках да кажа че ако премериш напрежението ли се казва на вентилатора и дадеш насоки ,няма кой да ми помогне .Прав си. Аз за по сигурно отбелязвам на клиента Ф и 0 на конакта и щепсела да не се обръщат и прекарвам /само как го написах, а

Относно промяната на оборотите на вИнтилаторите - има много видове на промяна на оборотите на синхронни и асинхронни двигатели и за това са разликите в напреженията и разликите в резултатите

Radoslaw
- специалист
filmatoplo написа:Не става ли, нулата си е директно към нагреватела, прекъсвам само фазата, а платката ще дава захранване само на бобинката. нагреватела ще взима захранване от входна фаза в горелката преди платката, релето ще е оперативна верига.
Естествено че може и така.Нагревателните елементи са едни от елементите предизвикващи утечки.Именно поради това се прекъсва и нулата.Иначе откъде ми дойдоха тия 50V.А и болшинството от релетата са с двойни контакти.Имам предвид двоика NO.
alx359
- специалист
За контакторите от този вид (PCB relay <ЦЪК>), намерих накрая един добър туториал <ЦЪК> и мисля разбрах.
Към малките клеми - т.е. на намотката (coil) връзваме 2 кабела влизащи в двойката управляващи (изходи) на контролера за даденото съоръжение (няма май значение кой кабел ще е фазата и кой нулата, защото нямат такова обозначение на контактора). Към COM (обща) клема - връзваме фазата идваща от мрежата. Към NO клема (или NC, според нуждите ни) - връзваме кабел влизащ във фазата на съоръжението.

Към малките клеми - т.е. на намотката (coil) връзваме 2 кабела влизащи в двойката управляващи (изходи) на контролера за даденото съоръжение (няма май значение кой кабел ще е фазата и кой нулата, защото нямат такова обозначение на контактора). Към COM (обща) клема - връзваме фазата идваща от мрежата. Към NO клема (или NC, според нуждите ни) - връзваме кабел влизащ във фазата на съоръжението.

filmatoplo
- майстор

iceheart
- специалист
Филме, ходих днес да замеря Бисолида, ама дърво.....
При 100% дава 220 волта, при по ниски проценти няма стойност.....(най-вероятно управлението е чрез накъсване) ще се наложи да я настроиш по слух.
Направи ми впечетление, че от 50% до 100% почти няма разлика в оборотите на вентилатора. Съжелявам Филме, че не можах да помогна повече от това....... 

filmatoplo
- майстор
Здравейте тайфата,
забавих се с писането, днес дойде платката и до обед я монтирах -горелката зар ас боти супер, наистина по слух я гласих но почти я уцелих. за 5минути махнах старата платка, за още толкова сложих новата, само за запалката сложих контакторче. Всичко тръгна от раз, имах само отверка, нямах даже фазомер камоли -мултицет. Малко странно ми се видя управлението в началото, но после му хванах цаката. 5-6 неща. в менюто не са ми ясни но горелката си работи.. утре ще питам за туй унуй. горелката с това управление уживя.

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература