• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Антония - специалист
Бамбукът е супер як, ама не ми се връзва на останалите неща (врати, мебели, даже латексът е неподходящ). От самото начало смятам цветът на пода да е дъбов, имам слабост към него :) Триуменето ми е:

- скъпичък ламинат с по-голяма релефност (20-25 лв/м2);
- трислоен дъбов паркет (50-60 лв/м2);
- масив (падна ми на сърцето един от Форест Трейд, ама излизаше 85 лв/м2 с лепенето).

И май ще е ламинат, де. Чудя каква марка да го търся, с какви показатели, подложката каква да я взема... Не съм много наясно. Това с "клас А32 С5" го разгадах вече. Обаче какво значи "дебелина 8+2,5" не ми е ясно. Евтините ламинати са по 0,6 см, по-скъпите са по 0,7-0,8 см, ама 8+2,5 що за чудо ще е? По-дебела или по-тънка подложка да взема? Подът е равен, да, няма да има нужда да се обират неравности. Обаче ако е по-дебела подложката няма ли да действа като миниатюрен изолатор? Или се самозаблуждавам?

Ох, искам в магазините да има истински консултанти!
prascho - майстор
В малките магазини и складове нивото на средностатистическия продавач е същото като нивото на знания на средностатистическия клиент. В по-големите фирми евентуално можеш да намериш 2-3 човека, които разбират. Разнообразието на ламинирания паркет е почти толкова голямо колкото е разнообразието на форми и покрития от гипскартон. Има имитация на всички видове дървета та дори и на гранитогрес. Има от по изчистени форми до имитация на стари паркети. При пода важен показател е класа на износоустойчивост /гледай да е 31, 32/ и правилното полагане /не се лепи към пода, докато между отделните елементи се поставя водоотблъскващи пълнители задължително/.
Антония - специалист
Преди две години пазарувах в Паркети Space -- доволна съм и от качеството на ламината, и (горе-долу) от консултациите, които получих. Утре ще мина през магазина да проверя дали са запазили добрите хора на работа :)

До преди малко си играх с Floor Planner да правя скица на апартамента, та да преброим правилно ъгли, тапи, первази, всичко. Ето това се получи:

Изображение

Реших, че предпочитам паркетът да бъде нареден по дължина на помещенията. Май така ще изглеждат по-просторни. Чудя се, дали може да го сложат без да ползват прагове/разделителни лайсни между стаите? Иска ми се да е възможно най-ненакъсано.

ПС: Банята е 4,6 м2. На мястото на мивката ще има шкафове, а душ коритото е само за обозначаване на мястото на душа. Балконът е 2 м2, вътрешен, стените му са удебелени с Ytong, дограмата е качествена. Колкото повече гледам скицата -- толкова повече си харесвам домчето :) Дано съм уцелила латекса само :)
крум - специалист
Нямаш друг начин за слагане на ламината.
Т.е. правилно си го избрала.
Трябва да е с фугите по посока на светлината.
Доколкото знам, това се прави с цел скриване на дефекти.

Аз пак да си кажа, че с масив си е като... с масив.
Нашият ламинат събира прах горе на тавана и нито за миг не съжалявам, че го сменихме. Въпреки перипетиите по време на обработката...

Гледам не си успяла да се пребориш с плочките в банята...
Антония - специалист
Банята е на кота нула: нито дърво съм намерила, нито плочки, нито шкафове, нищо. По-лошото е, че не мога да взема решение какво да правя с нея. Ще ми вземе здравето :)

Знам за масива. Ама много скъп. На този етап... похарчихме сума ти пари, има и други неща за купуване, а не искаме да взимаме кредити. Та изборът е между "скъп паркет и спартанско обзавеждане" или "ламинат и качествени мебели". Мисля, че вторият вариант е по-добър -- винаги може да сменим подовото покритие без да ни е мъчно кой знае колко за него, а мебелите са по-сложна работа, нали :)
крум - специалист
Самият масив не е скъп - има разкошни дървета на поносими цени - ясен, акация и т.н. (с дъба работата е ясна). Цените са като на добър ламинат.
Само че после за обработка излиза още една торба кинти.
А в банята за 4 квадрата можеш да сложиш каквото си искаш - няма да има голямо значение дали покритието ще е от 30 лв. или от 50 лв. на квадрат.

Ако все пак решиш да разглеждаш дърво - има едно доста приятно магазинче на Мадрит 6. Цените са повече от нормални.
prascho - майстор
Абе щом за 30 квадрата сте тръгнали да взимате кредит аз добре съм се ориентирал към спонсор :roll:
Антония - специалист
@крум: Утре ми е ден за търсене на паркет, ще мина и през Мадрид, благодаря за инфото. На Черковна пък има друго интересно място, Демет паркет. Пак там някъде си спомням, че имам отбелязан адрес на фирма за бани/плочки, така че ще съвместя моткането из района. Обаче... както и да го смятам -- под 80 лева на квадрат не излиза пустият масив (самото дърво, лепило, труд, разни вакси или лак, всичко). Мнооогооо е, мрън.

@prascho: И аз отначало си мислех, че имаме достатъчно средства и за закупуване на жилище, и за ремонт, и за обзавеждане, ама... :) И я да не обиждаш на 30 квадрата :P Цели 38,7 м2 сме по нотариален акт! При това без мазето и общите части :)
крум - специалист
За плочки погледни и на Царградско Шосе, веднага след Пежо отбивката за околовръстно.
На два пъти се възползвахме от продуктите им. Имаме само на 2 места плочки. Има страхотни плочки, а и обслужването е повече от добро.
За качестовото да не говорим - плочките в банята са от 2 партиди, а нямаха никакво разминаване. Нито цветово, нито по размери.
Антония - специалист
Оплаках ли се как един познат ме прати да търся плочки на "Симеоновско шосе, около 200 метра след разклона на Околовръстното", а аз взех такси и наредих "Бистришко шосе #120" :ops: Естествено, 120-ти номер нямаше, обаче по странно стечение на обстоятелствата на #17 са Топ Груп със страхотни гранитогреси, разкошни направо.

Луда-полудях от обикаляне :)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: