Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
Повечето абонатни са с циркулационни помпи по няколко киловата за ВОИ и като няма ток и няма и парно.
jabata - специалист
kozl написа:
Повечето абонатни са с циркулационни помпи по няколко киловата за ВОИ и като няма ток и няма и парно.
И да и не. Едно време в блока, като спреше тока за 2 часа, радиаторите се загряваха и неможеше да ги пипне човек. Говоря за стар блок тип пълзящ кофраж от 70-те.
Браво Шопе , за актуалната тема!
Хората,които бедстват и са без ток от няколко дни,са за съжаление , не защото нямат ток или каквото и да е , те така или иначе го нямат , а защото държавата я няма за тях. Те се справят сами , не е чак толкова страшно от тяхна гледна точка , жалко е ....Щото държавата си седи на топло , и не я е....еня.
А за наща болка-топлото , ич не ме е еня и мене. Много съм зиморничав ,ма не ми пука и тока да го нема, топло ше си направя. Да му мислят ........
Не съч шоп,ама колко по зле стане , по ми е добре. Професионално някакси.
fox_vt - майстор
n.ganev написа:
#-o
Нещо май Ви забраниха да пишете и говорите за Торча :lol: и сега ше четем глупости в сериозните теми? Засрами се, че се подиграваш с несгодите на бедстващите! ДА ,явно имаш всички условия за нормален живот и от това ти идва яростта че чак да се подиграваш на хората #-o . НЯМАМ думи.
Ти нещо си се наплашил от торча май че сам се натискаш все към него :lol: Не се подигравам на бедстващите а на тебе.Няма как да нямам ток и да ми надуят сметката за тока ама това е друг въпрос вече.
Energyx написа:
. За голям град с развита кабелна мрежа, близък ТЕЦ, ВЕЦ или АЕЦ :-D , вероятността да няма ток повече от 1 ден клони към нула. Но тогава отиваме към теорията за мегаполисите :drinkers:
Точно така е особено след като има най малко по един резервен клон захранващ града,вероятноста да аварират и двата едновременно е малка.
От друга страна за да инвестираш във генератор например при положение че такава зима има един път на 10 години и такова бедствие само за няколко дена е меко казано смешно.Разбирам да си на 2 туби бензин от най близката цивилизация да,но в случая.Навремето като имаше режим на тока какво да не сме изпукали я :cool:
Energyx - специалист
Държавата, та държавата. Ма тя има и демографски проблеми, а липсата на ток повишава раждаемостта ! :-D
n.ganev - майстор
fox_vt написа:
Ти нещо си се наплашил от торча май че сам се натискаш все към него Не се подигравам на бедстващите а на тебе.Няма как да нямам ток и да ми надуят сметката за тока ама това е друг въпрос вече.
Отново пишеш глупости. Аз не се натискам за нищо. Това че ми се подиграваш - няма лошо. А това че не знаеш как да си търсиш правата е друг въпрос. Може би ако се беше отнесъл по друг начин / не само към мен а и към други участници във форума / щях да ти помогна както се е случвало и хората са спечелвали делата - " Да ама не" ти тръгна напред с рогата
fox_vt написа:
Точно така е особено след като има най малко по един резервен клон захранващ града,вероятноста да аварират и двата едновременно е малка.
От това ти писание отново става ясно че си нямаш понятие за това което пишеш.
fox_vt написа:
От друга страна за да инвестираш във генератор например при положение че такава зима има един път на 10 години и такова бедствие само за няколко дена е меко казано смешно
Е това последното по-прилича да го напиша аз дето съм повече Габровец отколкото някои си мислят, а и съпругата е Габровка :partyman:
nikolovvd - майстор
Факт е, че хората живеещи в малки населени места с жители между 20 и 200 жители, нямат проблем с отопление, осветление, готвене и т.н.
От друга страна не ми е ясно къде е вината на държавата, че няма ток. Нали ЕРП-тата са частни фирми.
Пътищата не били почистени. Ами нали има договори с частни фирми за стегопочистване.
Това че някой малоумник е разпоредил да се почиства след като спре да вали пак ли е виновна държавата?
Защо в Япония нямат проблеми с 3-10 метрови преспи?
http://vbox7.com/play:0bb04c71e9

Прикачен файл

snezhniyat-kanyon-v-toyama-yaponiya-zimata-tuk-e-istinska-a-kolichestvoto-snyag-bezkrayno.jpg
snezhniyat-kanyon-v-toyama-yaponiya-zimata-tuk-e-istinska-a-kolichestvoto-snyag-bezkrayno.jpg (46.49 KиБ) Видяна 1926 пъти
nikolovvd написа:

От друга страна не ми е ясно къде е вината на държавата, че няма ток. Нали ЕРП-тата са частни фирми.
Пътищата не били почистени. Ами нали има договори с частни фирми за стегопочистване.
Това че някой малоумник е разпоредил да се почиства след като спре да вали пак ли е виновна държавата?
Да, държавата.
Тя , Държавата , затова така се нарича. И Тя , Нейно задължение е да контролира всичко що се случва ,за благото на Народа си.
Друг е въпроса защо, у тая държава ,нещата се случват по инак , не като в Япония,както рече.
Ма темата е за топлото ,та дори и самодържеца,у София, да му не пука за мене , за народа си , я па че оцелеем, па дори и без топло на пелети или на ток.
Всеки сам се спасява.До там я докарахме.
Не съм кой знае колко порастнал , но такова нещо не помня.
nikolovvd - майстор
Не си обърнал внимание.
Само преди 3-4 месеца Белоградчик остана 5-7 дни без ток. След леден дъжд и трите далекопровода се скъсаха. Имам няколко клипчета, но все не остава време да направя едно филмче за пораженията по гората. Приблизително 50-60% от широколистните дървета са прекършени на 7-8 м от земята и 30-40% от иглолистните.
themask - специалист
Явно и американците нямат държава, след като затвориха цял Ню Йорк... Все някой друг ни виновен на нас. А като гледам колко тротоара са изчистени пред жилищните сгради, ми става ясно, че явно и хората ги няма, не само държавата.
Пишете за генераторите, че е малко по-смислено :)

Тема "Диверсификация на отоплението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: