• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kozl - майстор
Да в тази тема има много написано, ама тя почва от 2007 г, а телевизорите се измениха доста, та четете ст към 250 стр. нагоре.
Ние почнахме с LCD Самсунг 24" 2006 г., след това пак LCD Самсунг 32" 2009 г. и наскоро пак го подменихме със LCD Самсунг 46" HD 2013 г.
Прикачен файл:
Samsung TV_.jpg
Samsung TV_.jpg (43.53 KиБ) Видяна 1788 пъти
А същевременно все още си гледкаме и Панасоника с кинескоп 32" 2002 г.
Всичко изброено все още работи и се ползва, до сега без ремонти.
Относно качеството на картината първия LCD беше много по-зле от кинескопния Панасоник. Втория го догонваше и почити достигаше. Третия Самсунг считам, че вече го е изпреварил като яркост, цветове и детайлност. другите екстри са ми били винаги на заден план.Това че телевизора няма достатъчна яркост , но има WI-FI, изобщо не ме впечетлява. по-добре обратното. Но не всички така разсъждават и купуват телевизори със скопен образ.
Ами като посетя някой магазин за телевизори и се вторачвам в образа, като яркост, детайлност и при загасено положение - нюанс на "черния" екран. Колкото загасения екран е по-тъмен и яркостта на бялото е по-голяма, толкова отношението черно/бяло е по-голямо и съответно има възможност за по-добра градация на контраста.
Избирам по образ и като си поиграя с настройките - максимални минимални. А екстрите си дойдоха с телевизора. И сега камерата рядко я ползваме, но все пак я има.
А да щах да забравя - умря ми една екстра. Последния Самсунг няма аудио изход - чинчове и не мга да го включа в дъртата уредба. Трябва или през изхода за слушалките, което не ме кефи или да си купя адаптер/преобразувател от оптичен аудио изходящ сигнал в електрически аналогов. Да ама все отлагам и така не мога звука да си увеличавам извън предела на ТВ възможностите.
ina84 - специалист
Благодаря ви за инфото. И ние заради децата искаме да го купуваме,но май ще изчакаме до края на годината, че сега искат на кино да ходят.
stiv1961 - майстор
galin56 написа:
Я ме светни как ти ги засече. Има ли някаква инсталация или нещо специфично. Не знех, че може. Ако може си купувам и аз директно.
От утре в Метро пускат безжична клавиатура и мишка за 26 лв., цената е повече от добра.
Chefo77 - майстор
stiv1961 написа:
От утре в Метро пускат безжична клавиатура и мишка за 26 лв., цената е повече от добра.
Мани мани. Не всичко е цена. Качество - ужас.
stiv1961 - майстор
Отказвам се тогава, трябва ми един комплект за село ама щом казваш.....
Chefo77 - майстор
stiv1961 написа:
Отказвам се тогава, трябва ми един комплект за село ама щом казваш.....
Ако няма да го ползваш често, става! Но ако е за ежедневка, недей. На мен евтини мишки и клавиатури са ми късали нервите.
stiv1961 - майстор
Уф, ще ги ползвам само в почивните дни, чудя се :?
  • 1
  • 2

Тема "3д телевизор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: